Пораз Звезде за крај Глорија Купа

37

Црвена звезда Телеком окончала је учешће на вероватно најјачем припремном турниру у Европи. Црвено-бели су одмерили снаге са ЦСКА, Фенербахче Улкером и на крају са Анадолу Ефесом од кога су поражени резултатом 76:59.

Иако су изабраници Дејана Радоњића изгубили сва три меча добили су најбоље могуће провере пред почетак такмичарских утакмица. Ривали црвено-белима уочи старта АБА лиге, а потом и Евролиге били су тимови који се налазе у најужем кругу фаворита за пласман на Фајнал фор најелитнијег европског такмичења.

Поразом од веома јаког Ефеса црвено-бели су окончали учешће на Глорију Купу освојивши шесто место.

Почетак утакмице је обележила веома чврста одбрана на обе стране и у том односу снага ниједна екипа није могла да дође до осетнијег вођства. Тако је било све до почетка друге четвртине када је Анадолу Ефес искористио неколико брзоплетих грешака црвено-белих и серијом 10:2 по први пут дошао до двоцифрене предности (25:15).

У наставку игре Звезда није успевала да пронађе ритам у нападу, а осим фантастичног Бобана Марјановића није билоннападачки расположених играча. Са друге стране Ефес је погађао из веома тешких позиција и новом серијом 9:2 на почетку другог периода стекао 17 поена предности (47:30).

Изабраници Дејана Радоњића су крајем трећег периода заиграли много боље у одбрани и стрпљиво смањили разлику на девет поена заостатка, али су Турци одговорили тројком Дрејпера, а потом и поенима Коркмаза. Црвено-белима је понестало снаге да се потпуно врате у меч што је Ефес искористио и половином последњег периода стекао недостижних 20 поена разлике (71:51).

Анадолу Ефес – Црвена звезда Телеком 76:59 (15:13, 23:15, 18:17, 20:14)

Анадолу Ефес: Дрејпер 3, Пепероглу 16, Киличли 2, Бјелица 7, Улубај 6, Лазме 10, Балбај 9, Осман 7, Шарић 5, Коркмаз 11, Кошут.

Црвена звезда Телеком: Марјановић 20, Митровић 6, Тејић 4, Вилијамс 2, Дангубић 4, Калинић 3, Цирбес 4, Јовић 4, Џенкнс 10, Блажич 2, Ребић.

Претходни текстЦрвено-бели посетили „ACIBADEM“
Следећи текстВечити дерби припао Црвеној звезди