АБА лига очима статистике

16

Четвртфиналне серије АБА лиге су завршене и пред нама су полуфинала најјачег регионалног такмичења. КК Црвена звезда Меридианбет је победом над Студентским центром прво у Београду, а потом и у Подгорици заказала борбу за финале са екипом Меге, док други полуфинални пар чине Партизан и Будућност.

Док се чека почетак полуфиналне серије, КК Црвена звезда се позабавио статистиком три српска клуба која играју АБА лигу, а у обзир су узета слободна бацања и број личних грешака током лигашког дела такмичења.

Упоредили смо колико је свим екипама досуђено слободних бацања, а колико противницима током лигашког дела такмичења (26 кола) и дошли до следећег: КК Црвена звезда у просеку по мечу изведе 19,23 слободна бацања, док противници 18,85 пута шутну пенал.

Када говоримо о преостала два српска представника, Мега по сусрету шутне 23,42 слободна бацања, док противници то ураде 20,81 пут, а када говоримо о Партизану они су на 26 утакмица лигашког дела у просеку шутирали 22,34 пенала, док су његови противници то чинили 20,54.

Наш клуб је у просеку правио 21,5 личну грешку по мечу, док је просечан број досуђених личних грешака противницима био 21. Партизан је правио у просеку исти број личних грешака као црвено-бели (21,5), али је противнику досуђивано више – 24,6.

Што се тиче трећег српског представника, екипа Меге је у просеку по дуелу правила 22,7 личних грешака, док су противници правили по 22,1.

У табелама се може видети како су рангирани клубови по ова два критеријума суђења.

Овако је било у лигашком делу сезоне, кренуо је плеј-оф…

Претходни текстЗвездина доминација на пролећним дербијима
Следећи текстКарте за Војводину од петка у продаји на Маракани