Звездин нови низ у дербијима – пет година без пораза на Маракани

13

Фудбалери Црвене звезде су у размаку од четири дана успели да два пута савладају вечитог ривала и сада смо пет година без пораза на домаћем терену, рачунајући сва такмичења.

Црвена звезда је на доминантан начин славила против највећег ривала у полуфиналу домаћег Купа и на тај начин комплетирала импозантну серију без пораза од црно-белих на домаћем терену. Занимљив податак јесте да је ово трећи пут у последњих пет година да се са Партизаном састајемо на стадиону „Рајко Митић“ у најмасовнијем такмичењу наше земље и да имамо максималан учинак. Прво смо славили у финалу 2020/21 након пенал серије, када је меч завршен без погодака, док је након једанаестераца резултат гласио 4:3. Сезону касније смо се поново састали у финалу на Маракани и славили са 2:1 погоцима Александра Катаија. То су биле победе за комплетирање две дупле круне, док смо се сада пласирали у финале у ком ћемо покушати да први пут у историји вежемо четири сезоне са оба домаћа трофеја за редом.

Чињеница вредна помена јесте да на чак седам утакмица, Црвена звезда није примила гол. Такође од старта серије без пораза на домаћем терену, Звезду су предводила три стручњака – Дејан Станковић, Милош Милојевић и Владан Милојевић. Станковић је на чак шест сусрета против Партизана на Маракани водио црвено-беле и успео је да победи четири пута уз два ремија, Милош Милојевић има стопостотан учинак (једна утакмица – једна победа), док Владан Милојевић, не рачунајући први мандат, тренутно има две победе и реми са тенденцијом да настави низ дугачак сада већ пет година.

РЕЗУЛТАТИ ПОСЛЕДЊИХ ДЕСЕТ ДЕРБИЈА НА МАРАКАНИ:

1. 162. вечити дерби – 0:0
2. 164. вечити дерби – 1:0 (Иванић)
3. Финале Купа 2020/21 – 0:0, 4:3 након пенала
4. 166. вечити дерби – 2:0 (Охи, Катаи)
5. 167. вечити дерби – 0:0
6. Финале Купа 2021/22 – 2:1 (Катаи 2)
7. 169. вечити дерби – 1:0 (Виго)
8. 172. вечити дерби – 2:2 (Спајић, Ендиаје)
9. 173. вечити дерби – 3:2 (Канга, Ендиаје, Катаи)
10. Полуфинале Купа 2023/24 – 2:0 (аг Филиповић, Олањинка)

Претходни текстНајава преноса – Омладинци и кадети у Крагујевцу, Графичар дочекује Смедерево
Следећи текстБукари: Звездаши су увек уз нас, очекујемо их и у недељу