Црвено-бели посетили „ACIBADEM“

63

После два дана и две тешке утакмице против веома јаких противника какви су московски ЦСКА и Фенербахче Улкер, кошаркаши и стручни штаб Црвене звезде Телеком имају слободан дан. Паузу на турниру Глориа куп у Истанбулу део играча и чланова стручног штаба црвено-белих искористио је за посету медицинском комплексу „ACIBADEM“.

Тренер Дејан Радоњић заједно са кондиционим тренером Драганом Гачевићем, физиотерапеутом Милорадом Ћирићем, као и првотимци Бранко Лазић, Стефан Јовић, Никола Ребић и Ђорђе Каплановић били су у прилици да виде велелепни објекат који у свом склопу поседује модерну болницу, фитнес и спа центар.

Посебну атракција у овом медицинском комплексу је такозвана хладна соба са температуром од чак -110 степени.

Она служи за бржи и бољи опоравак после напорних тренинга и за опоравак од различитих повреда. Састоји се од две прсторије, у првој је температура -50 степени и она служи за адаптацију. После минута проведеног у њој аутоматски се отварају врата друге просторије у којој је температура -110 степени у којој спортисти проводе само два минута. Све то доводи до наглог побољшања циркулације и то кроз читаво тело, а не само локално што се постиже стављањем леда. После овог третмана осећај је изванредан – објаснио је целокупну процедуру физиотерапеут црвено-белих Милорад Ћирић.

Прилику да све ово испробају имали су Бранко Лазић, Стефан Јовић, Никола Ребић и Ђорђе Каплановић. На питање како је било Лазић одговара:

Веома ледено. Први минут је био ок, али сваки наредни секунд је било све хладније и све теже. Успели смо да издржимо некако та два минута, али сам сигуран да би после тога било неподношљиво – рекао је Лазић.

Занимљиво је да су кошаркаши црвено-белих на овако ниским температурама били без одеће, са штитницима за уши, специјалним маскама за уста у нос, уз рукавице и папуче:

Врло необично искуство – каже Стефан Јовић и додаје:

Али, како су нам рекли, тек за сат времена ћемо осћати све благодети овог третмана – закључио је Јовић.

„ACIBADEM“ је водећа приватна компанија за пружање здравствене заштите у Турској где послује од 1991. године. Обезбеђује детаљну дијагностику и лечење како турским држављанима тако и међународним пацијентима користећи најсавременију технологију и инфарсруктуру. „ACIBADEM“ пружа најквалитетнију бригу о пацијентима који се лече у 16 општих болница са потпуном услугом и у 9 домова здравља, а поседује тим од 2000 лекара, 3900 медицинских сестара и 7500 чланова помоћног особља. 

Претходни текстРазгледница из Истанбула – други део
Следећи текстПораз Звезде за крај Глорија Купа