Милојевићев специјалитет су априлски дербији

9

Шеф стручног штаба нашег клуба – Владан Милојевић је рачунајући два мандата у Црвеној звезди однео четири победе у вечитим дербијима. Занимљив податак представља чињеница да је популарни “Кларк Кент” до свих тријумфа над црно-белима долазио у априлу, у сезонама 2017/18 и 2018/19, као и у актуелној такмичарској години.

Ако погледамо на ретровизор сећања и први боравак једног од омиљених тренера свих звездаша, враћамо се у април 2018. и 2019. године. Вечити дерби одигран 14. априла пре шест сезона је означио 157. по реду сусрет два велика ривала, а наш тим је славио са 2:1 на крилима Немање Радоњића и Александра Пешића. После више од 365 дана, прецизније 25. априла дошао је на ред 160. дерби, а под вођством Владана Милојевића победили смо тим из Хумске са идентичним резултатом, док су тада стрелци били Ел Фарду Бен и Алекса Вукановић.

Дуго се чекао повратак популарног Милоја, а април је и даље остао симбол шефа струке црвено-белих. У сезони 2023/24 уживали смо у тријумфу наших првотимаца у оквиру 173. вечитог дербија, а у правој голеади и победи са 3:2 радост су донели Гелор Канга, Шериф Ендиаје и Александар Катаи. Наредни дерби је уследио за свега четири дана, али ни то није сметало Црвеној звезди да максимално мотивисано приступи мечу полуфинала Купа Србије и приђе надомак одбрани дупле круне. У првих пола сата игре одважном игром наша екипа је повела са 2:0, након аутогола дефанзивца гостију, али и поготка Питера Олањинке.

Нема дилеме да је април месец намењен победама у вечитим дербијима, нарочито када је на клупи Црвене звезде – Владан Милојевић.

Претходни текстБукари: Звездаши су увек уз нас, очекујемо их и у недељу
Следећи текстКК Црвена звезда Меридианбет дочекује Мегу у Пиониру, улаз слободан (петак 3.мај)