Јуниори прваци

37

Јуниори кошаркашког клуба Црвена звезда (генерација рођена 1991/92) освојили су титулу првака Србије, пошто су у финалу победили домаћина турнира, екипу Земуна 84:68. Звезда је до финала стигла победама у Групи А над Ергономом, Хемофармом и Здрављем.

– Ово је огороман успех, а титула још добија на тежини ако знамо да је већина ове Звездине деце годину дана млађа од конкуренције. Хвала свима који су нас подржали. Био је ово тежак турнир, исцрпљујући… још сам под јаким утиском, рано је за неку дубљу анализу, сачекајмо да се еуфорија слегне па ћемо причати – изјавио је кратко после финалног меча у земунском Пинкију тренер црвено-белих јуниора Александар Никитовић.

Земунци су у групној фази такмичења прескочили „пантере“, међутим, није им пошло за руком да изненаде и другог учесника завршног турнира јуниорске Евролиге.

Четири играча Звезде финални меч завршило је са двоцифреним бројем поена. Лазар Радосављевић убацио је 16, Немања Недовић 15, Душан Милошевић 12, а Александар Стевовић 11 поена.

Екипа која је пре две недеље у Мадриду покорила Европу, ФМП Железник, освојила је треће место. „Пантери“ су у утакмици за бронзу тројком Ивана Зарића у последњој секунди савладали Хемофарм 88:87.

Претходни текстПобеда од првог минута
Следећи текстПашански у другом колу