Победа од првог минута

33

Последње коло Суперлиге одлучиће новог првака Србије у фудбалу, пошто су и Црвена звезда и Партизан у 32. рунди остварили победе. На опроштају од „Маракане“, којој овог лета следи генералка, тим Александра Јанковића решио је све дилеме још пре истека првог минута. На центаршут Милијаша, најбоље је реаговао „Јестрогол“, који је главом затресао мрежу Радише Илића. То је центарфору Црвене звезде 13. гол, са којим се осамио на челу листе стрелаца.
 

До краја меча, играло се прилично јалово, безопасно, неинвентивно… Више је у поседу лопту имао тим Звезде, који у последње коло на гостовање Хајдуку у Кули путује без иједног пораза, али без могућности да сам реши питање новог шампиона. Партизану је довољан и бод у Крушевцу против Напретка.

Јанковић је после победе изјавио је да је задовољан победом, али и да му је жао што се лепшом партијом нису опростили од свог стадиона за ову сезону:
– Била је ово јако тешка утакмица. Нисмо имали времена да се одморимо од утакмице са Банатом. Играчи су уморни јер је ово крај сезоне, а и време је било спарно. У Кулу идемо са победничким амбицијама, јуначки да изгурамо до краја, са надом да ћемо се у последњем колу радовати.

Тренер Звезде је, упитан да ли је српско првенство регуларно, рекао да може да се труди да размишља само спортски, а не да се бави нагађањима:
– Знам само да је Звезда искрварила за сваки бод и гол. Осећам енормну сатисфакцију због резултата у полусезони, у којој смо били најбољи. Не могу да говорим о другим теренима, али знам да смо у директним дуелима са Партизаном показали какав је однос снага.

Претходни текстГаги није успео
Следећи текстЈуниори прваци