Жеља – учешће на Гренд Слем турнирима

54

Најбоља тенисерка Црвене звезде Ана Тимотић 2007. годину окончаће на пристојном 425. месту ВТА листе. Ана је до те позиције стигла иако је већи део сезоне играла у професионалним лигама, а не на турнирима. На том ранкингу налази се највише захваљујући финалу на фјучерсу у немачком Хорбу, четвртфиналу челенџера у руској Пензи и полуфиналу челеџера у Белура-Синтри (Португал), где је  такмичење почела у квалификацијама.
 
– Са финансијске стране свеукупна оцена ове године је веома добра. Играла сам доста лига, у Немачкој, Аустрији, Чешкој и Шпанији. Ако гледамо тениску страну онда је сезона била очекивана, јер са укупно 14 одиграних турнира, од чега већина су били фјучерси, пад на листи је био и очекиван. Али морам рећи и да сам ову годину мало жртвовала и из неких других разлога. Није било толико падова у игри, колико мало турнира и мечева уопште. То се највише одразило на моју игру и позицију на ВТА листи. На крају године сам имала мало више времена да се припремим за турнире у Португалу и зато сам на последњем играла полуфинале у Белура-Синтри – анализира претходну сезону Ана Тимотић.

Где ће почети наредну годину Тимотићева још увек не зна, али постоји неколико опција.
–  План за 2008. годину још увек нисам направила. Све зависи од тога како ће протећи моје припреме и када ћу бити спремна за турнире. Могуће је да ћу почети крајем јануара, почетак фебруара, а можда и кренем од турнира у Португалу као на почетку 2007. или одем у Француској. Сигурно је само да ћу мај и јун играти лиге у Немачкој и Аустрији – објашњава наша тенисерка.

Када су у питању очекивања у 2008, Тимотић каже:
– Циљ за наредну сезону ми је да одиграм што више турнира је могуће у време када не играм лиге, и тако се вратим на стари ранкинг и обезбедим учешће на Гренд Слем такмичењима.  Искрено ми је прави циљ још већи од тога, што је нормално, али је за сам почетак довољан за мотивацију и овај објективни задатак који сам напоменула на почетку.

Значајно место у плановима свакако припада и играње у националној селекцији:
– Лично се надам позиву и учешћу у репрезентацију, јер мислим да без обзира на то што сам 425. на свету не би требало да не добијем позив за Фед куп. Ипак сам ја била део тима који је ове године заслужан за улазак нашег тима у разигравање за Светску групу и тај историјски успех.
 
Ове сезоне је Тимотић је блистала у црвено-белом дресу Заједно са Миљаном Аданко, Данијелом Берчек, Катарином Милинковић и Вањом Ћоровић одбранила је титулу екипних шампионки државе, што и најављује у 2008:
– Као и сваке године и ове ћу играти за Црвену звезду. То је мој клуб и волим да играм за Звезду. То ми је као друга фамилија кад дођем у Београд. Ове године сам одлично одиграла против Партизана јер сам дан пре тога разочарала изгубивши од Љубице Аврамовић у мечу против Тенис Тениса. Баш зато сам у финалу хтела да докажем ко сам!

Претходни текстНенадић у Барселони
Следећи текстТица слободан играч