УТР октобарско такмичење 2023

40

Такмичења из УТР серије на теренима ТК Црвена звезда у Београду стављају печат на турнире на отвореном у сезони 2023. Серијал од осам УТР турнира, по четири мушка и исто толико женских у организацији клуба на Карабурми улази у завршну фазу са највећим бројем такмичара и најјачом конкуренцијом до сада. Квалитетан тенис, мноштво мечева, жар борбе за сваки поен, клуб испуњен тенисеркама и тенисерима свих узраста, јер су млађи дошли да виде и подрже старије, слика је која протеклом и актуелном недељом провејава у Звезди.

Након пролећна четири (мушки и женски), сада исти број јесењих УТР турнира са укупним наградним фондом 200.000 евра на чувеним Звединим теренима у Београду донео је сјајан тенис и ставио на светску мапу нашу престоницу када је овај спорт у питању. Међународно професионално такмичење за сениорке и сениоре уз подршку „Дата – Дривен Лаба“ окупило је 64 такмичара из 12 земаља света, са ранкингом од 300. места на WТА и АТП листама.

Трећи УТР турнир у 2023. у Србији одржан у првој недељи октобра прогласио је шампионе. У женском финалу тријумфовала је Рускиња Ксенија Ласкутова која је била боља од преставнице Румуније Георгије Крацијун. Код мушкараца шампионски пехар освојио је Украјинац Олег Приходко победивши Молдавца Илију Снитарија. Најбољи пласман на овом турниру од домаћих представника остварила је Наталија Сенић која је заустављена у полуфиналу.

Овонедељним мушко-женским УТР турниром, уједно четвртим у 2023. на теренима ТК Црвена звезда завршава се овај серијал у сезони која је на измаку. За победничко постоље бори се и млада звезда и нада српског женског тениса, вишеструка државна И европска шампионка 17 – годишња Миа Ристић, која је у Били Џин Кинг куп селекцији Србије дебитовала у Анталији априла 2023. и нанизала четири победе у синглу. Одмах након тога освојила је њену другу УТР титулу, овај пут на Звезди, претходни УТР турнир Миа је уписала на њену шампионску листу у Нишу 2022. године. У недељи коју газимо Миа се бори за њен трећи УТР шампионски пехар. Турнир се игра по групном систему, пет група по четири тенисера. Најбољи из сваке групе улази у полуфиналне дуеле.

Пехаре је финалистима трећег УТР такмичења у 2023. у Београду, на чувеном терену где је Новак 2003. подигао профи првенац, уручио директор ТК Црвена звезда Слободан Војиновић.

Поносни смо на све недеље такмичења на нашој Звезди. Прегршт квалитетних мечева, младе и нове снаге светског тениса, већ потврђени играчи који кроз ове турнире траже пут за повратак у тениски врх, то је нешто што је обележило и пролеће, сада и јесен на нашим теренима уз велики рад и труд свих људи у клубу. Настављамо овим путем, јер само овај пут ствара нове шампионе, само велики рад одржава и оснажује тенис и то је једини пут којим треба ићи, радити и стварати, то ће свимадонети добро, а то је једини циљ. Посебно смо срећни што полазници наше бесплатне школе тениса која траје цео октобар имају прилику да на делу виде професионалце, што им је шанса да уживо доживе мечеве и поене најјаче конкуренције и тиме се још више заљубе у ову игру, овај планетарни спорт који заокупља милионе људи широм света и чија популарност и атрактивност никада не јењава. Тенис се игра од 7 до 97, тенис је стил живота и нема куће у Србији која данас не говори о тенису и асовима овог спорта – истакао је директор ТК Црвена звезда Слободан Војиновић.

У оквиру УТР Турнира, победницима додељене су награде у вредности од 100.000$.

Посебну захвалност желимо да искажемо нашем генералном спонзору „Дата-Дривен Лаб“, али и осталим спонзорима клуба Вода Врњци, Металфер груп, Биоенерџи Поинт, Ерсте банка, ДПЦ Груп и Рома.

Претходни текстНесрећан пораз у Регионалној лиги Београда
Следећи текстЦрвена звезда шампион Србије!