Звезда спремна за што бољи резултат

54

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у Сарајево где ће учествовати на завршном турниру Јадранске лиге. Црвено-бели су лигашки део такмичења завршили на другој позицији, која гарантује играње у УЛЕБ купу наредне сезоне, а у четвртфиналу у четвртак ће играти против домаћина турнира Босне. Меч у реновираној дворани „Мирза Делибашић“ почиње у 20 часова.

Меч у Сарајеву биће 49. међусобни дуел Црвене звезде и Босне. 40 мечева одиграно је у првенству старе Југославије, 2 у оквиру Купа Југославије, а 6 утакмица у Гоодyеар лиги. Досадашњи скор је 25-23 за Црвену звезду (20-20 првенство СФРЈ, 1-1 куп СФРЈ и 4-2 ГYЛ).

„Црвена звезда у Сарајево путује са истом амбицијом као и у сваком другом такмичењу, а то је остваривање што бољег резултата. Према информацијама које имамо, завршни турнир Јадранске лиге биће изузетно добро организован и да ће све утакмице бити веома добро посећене, што дозвољава могућност да се одиграју велике утакмице без претераног оптерећења. Домаћин је снажна екипа, која игра тврду кошарку. Очекује нас тежак посао, поготово због чињенице да имамо доста проблема са повређеним играчима“, каже шеф стручног штаба Црвене звезде, Драган Шакота.

Босна у дворани „Мирза Делибашић“ има серију од 11 победа. Последњи пут доживели су пораз од Војводине у трећем колу 18. октобра прошле године са 73:68.

За екипу Босне наступају двојица некадашњих кошаркаша Црвене звезде –  Томислав Томовић и Синиша Ковачевић. Центар црвено-белих Ненад Мишановић је био до прошлог лета саиграч Васиљевића у Хемофарму.

Црвена звезда је у свакој од претходне четири сезоне обезбеђивала пласман на завршни турнир Јадранске лиге. 2002. године у Љубљани Звезда је поражена од Задра у полуфиналу тројком Микинга, 2003. у Загребу црвено-бели су изгубили од Рефлекса у полуфиналу после два продужетка, док је прошле године у Београду у првом колу савладана Цибона, а пораз је уследио у полуфиналу од „Вечитог ривала“.

Претходни текстСтојковић задовољан учињеним
Следећи текстСарадња „Политике НМ“ и „Црвене звезде“