Стојковић задовољан учињеним

56

Председник Црвене звезде, Драган Стојковић, одржао је данас конференцију за медије на којој је говорио о резултатима клуба, али и неким питањима која се у последње време налазе у центру пажње јавности.

Први човек нашег клуба је пре извесног времена боравио у Јапану где је имао низ састанака.

«Сви састанци које сам имао били су врло позитивни и очекујем да буду и реализовани. Најважније је да сам разговарао са челним људима Тојоте и да постоји велика спремност да се сарадња продужи на још две године. Изнео сам своје ставове и жеље на том састанку, они су прихваћени и сада је потребно време за њихову реализацију. Генерално сам задовољан својим боравком у Јапану», рекао је Стојковић који је наговестио могућност за сарадњу са још неким партнерима из Јапана.

Медији су шпекулисали претходних недеља око трансфера Николе Жигића у лондонски Арсенал и састанку који је одржан тим поводом. Тај трансфер ипак није финализиран.

«Нисам имао састанак са људима из Арсенала и нисам био у Лондону већ са породицом у Каиру. Арсенал је само један од клубова који се интересује за Жигића. Истичем да никакав договор није потигнут, треба бити стрпљив. Оно што мене радује је да Жигић игра у одличној форми и да све ове приче не утичу превише на њега. Он такође мора да зна да се ништа не може урадити преко ноћи, а ја верујем да ће све завршити на најбољи могући начин», каже председник Црвене звезде уз задовољство победом у Ивањици после које је титула за још један корак ближа.

Стојковић каже да постоји интересовање еминентних клубова за још неке играче Црвене звезде, али каже да распродаје играча не би требало да буде и да ће се проценити који би играчи могли да оду, али и који би могли да буду адекватне замене за њих јер је циљ да екипа буде јача.

Поједини медији су често говорили о наводним привилегијама које навијачи Црвене звезде имају од стране клуба. На ту тему Стојковић каже:

«Никаквих привилегија нема, нити су навијачи тражили било какве привилегије. Летос смо имали два или три састанка где смо разговарали и они нису тражили никакве привилегије. Они сами себе финансирају. Оно што мене чини задовољним је њихово навијање и подршка на свим утакмицама. Њихова подршка је немерљива и мислим да постоји добар однос између клуба и навијача. Свима нам је у интересу да Звезда на крају сезоне освоји титулу».

Медији су се често бавили и наводним одласком шефа стручног штаба, Валтера Зенге, са клупе Црвене звезде на крају сезоне.

«Чим постоји интересовање значи да постоји и одређена вредност. Преостаје нам да завршимо посао око освајања титуле, а потом ћемо разговарати о свим могућим стварима. Времена и простора за разговоре има довољно, али мислим да никаквих спектакуларних обрта неће бити. Ја верујем да ће Зенга, на задовољство свих и пре свега на његово задовољство, остати у нашем клубу», сматра председник Црвене звезде и констатује да је задовољан оним што је урађено откако је постао први човек клуба.

«Наравно да сам задовољан. Примарни циљ је био да се поврати титула и томе смо врло близу. Ушли смо у финале Купа, били смо надомак проласку групе Купа УЕФА и мислим да за почетак није лоше. Наравно, временом ће апетити расти, али за први годину је ово сасвим довољно. Мислим да ово мишљење деле многи који воле Црвену звезду».

На крају, председник Црвене звезде каже да очекује да захтева од играча пуну концентрацију на мечу против ОФК Београда која се игра у суботу од 18 часова.

«Играмо пред својом публиком и желимо да наставимо низ победа како бисмо сезону тријумфално привели крају. Сва енергија мора бити усмерена ка тој утакмици и победи», закључак је председника Црвене звезде.

Претходни текстПобеда на старту Синалко Суперлиге
Следећи текстЗвезда спремна за што бољи резултат