Звезда у Нишу тражи прву победу у сезони

48

Рукометашице Црвене звезде покушаће да прекину губитнички низ на старту сезоне и на тај начин побегну са зачеља табеле. Црвено-беле у суботу од 17 часова и 30 минута у нишкој хали Чаир играју утакмицу петог кола Супер лиге Србије против Наисе.

Након што су претходног лета клуб напустиле водеће играчице, тим је знатно подмлађен. Звездин састав чине рукометашице од 18, 19 година и млађе, тако да је тешко очекивати да бележе добре резултате из меча у меч, али нико се није надао да ће после четири кола уз Раднички из Свилајнца бити једини тим без бодова у шампионату. Уз све то црвено-бели тим и на самим утакмицама има велике осцилације, па често долази до великих падова у игри. Ове сезоне ће бити врло тешко доћи до опстанка, а ЖРК Црвена звезда је последњи пут у другом рангу такмичења играла у сезони 2004/05. Од тада је клуб везао 10. сезону у елити и не би било добро да прекине тај континуитет у друштву најбољих. Најјачи адути Звезде у Нишу биће Војислава и Јелена Ђорђевић, капитен Катарина Манчић, Тамара Никић, Николина Антонић, Сабина Карадиновић, голмани Снежана Лежаја и Маја Домби.

Наиса је тренутно седма на табели са четири освојена бода. У четири меча оствариле су две победе, против београдског Јуниора (30:27) и Радничког у Свилајнцу (23:22). Ове екипе се налазе у доњем делу табеле, а Звезда тек треба да игра против њих. Наису предводе одлични стрелци Марија Петровић и Христина Недељковић, па ће одбрана црвено-белих морати да обрати посебну пажњу на ове две рукометашице, које често заједно постижу и више од пола голова свог тима на утакмицама.

Наиса није баук, само је питање може ли Звезда да одигра у високом ритму целу утакмицу. Само максималном борбеношћу и без падова у игри клуб може до победе на неугодном гостовању у Нишу. Звезда и са много јачим саставима претходних година није успевала да тријумфује на гостовањима против Наисе. Податак да је клуб у последњих осам сезона у Нишу на осам утакмица забележио седам пораза довољно говори колико је тешко стићи до два бода на Чаиру. Црвено-беле су само у сезони 2011/12 успеле да освоје бод. Тада је било 25:25, а надамо се да ће и верни навијачи Црвене звезде из Ниша, популарне Нишлије, подржати екипу Славенка Жерајића у мечу петог кола. Прошле сезоне су сјајно бодрили рукометаше Звезде и у првенству и у Купу, када је клуб гостовао у једном од највећих српских градова.

Наиса – Црвена звезда
5. коло Супер лиге Србије
субота, 25. октобар 2014.
Хала Чаир – Ниш, 17:30 часова

Претходни текстКарте за Валенсију од суботе у продаји
Следећи текстЦрвено-бели дочекују Металопластику у дербију