Звезда у великом стилу славила против шампиона и осигурала прво место пред плеј-оф

68

Рукометашице Црвене звезде савладале су актуелног шампиона екипу Јагодине 25:21 (13:9) у последњем колу лигашког дела Суперлиге за жене и у директном дуелу обезбедиле прво место пред плеј-оф.

Само је победа „играла“ за црвено-беле и оне су поново биле успешне против Јагодине, други пут у Јагодини заредом, трећи пут у сезони. Након славља у полуфиналу Купа Звезда је тријумфовала и за пол позицију пред плеј-оф.

Црвена звезда је у финишу првог полувремена серијом успела да сломи отпор домаће екипе и поведе 13:9 пред полувреме. У наставку, брзо су изабранице Саше Бошковића креирале максималних +7 (11:18, 39. минут), али затим је уследио пад. Јагодина је успела да серијом смањи минус на само два гола заостатка у 51. минуту (17:19), али је утакмица лишена неизвесности захваљујући Гордани Петковић Ђилас и Александри Стаменић, која је успела да сачува предност Црвене звезде и потврди победу за коначних 21:25.

Управо је Александра Стаменић била и најефикаснија са 7 голова, и веома извесно осигурала звање најбољег стрелца Суперлиге. Сара Гаровић је погађала пет пута, по четири Теодора Величковић и Катарина Манчић.

Противник Црвеној звезди у полуфиналу могу да буду Медицинар, Наис или Бекамент, који ће у директном дуелу тражити победу и кикс Шапчански које имају 4. место пред последњу рунду. Јагодина ће се састати са Железничаром из Инђије.

ЈАГОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 17:18 (7:11)
Јагодина, дворана
: СХ „Јаса“. Гледалаца: 1.500. Судије: Данијел Трифковић и Бориша Милосављевић (Бешка). Искључења: Јагодина 6, Црвена звезда 6 минута. Седмерци: Јагодина 4(3), Црвена звезда 8(6).

ЈАГОДИНА: Радивојевић, Аџић 4(3), Стефаноска 3, Митровић 3, Симатовић 4, Х.Петрић, Сукур 1, Којић, Гугач 3, Фајфрић 1, Симић, Рацковић 3, Ђурашиновић, Богуновић, Анђушић, Е.Петрић. Тренер: Драган Марков.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Стаменић 7(5), Мајкић 1, Савић, Ристић, Глушица, Андрић, Петковић Ђилас, Стаменковић, Аћимовић, Симић 2, Качаревић, Величковић 4(1), Манчић 4, Ранчић, Гаровић 5. Тренер: Саша Бошковић.

Претходни текстМаксималном победом Звезда освојила 1. место пред плеј-оф
Следећи текстВажна победа Црвене звезде Меридианбет над Виртусом