Звездино пролеће 2024

105

Спортско друштво Црвена звезда организовало је заједничку конференцију за медије клубова црвено-беле породице на којој су присуствовали представници женских клубова који су освојили 1. место у лигашком делу такмичења својих првенстава, пред почетак плеј-оф утакмица.

Клубови СД Црвена звезда ове сезоне су остварили изузетне резултате, а чак 7 клубова освојило је 1. места пред почетак плеј-офа у својим такмичењима. То су учинили: фудбалери, кошаркаши, рукометашице, одбојкаши, фудбалерке, хокејаши и ватерполисткиње.

Конференцији за медије присуствовали су представници Женског рукометног клуба, Милан Вујко, председник Управног одбора и рукометашица Лепосава Глушица, Женског фудбалског клуба, Сандра Сремчевић, председница Управног одбора и фудбалерка Тијана Ђорђевић и Женског ватерполо клуба, Драгана Ивковић, председница Управног одбора и први тренер, као и ватерполисткиња Христина Илић, а представнике клубова поздравио је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Рукометашице Црвене звезде су до 1. места на табели дошле победом против Јагодине, прошлогодишњег шампиона.

– Сам почетак припрема у Црвеној звезди је био јако напоран, али смо својим радом и трудом испуниле сва очекивања тренера и стручног штаба који су указали поверење свим девојкама које су дошле у Звезду, као онима које су већ биле у клубу. Сав труд и енергија које улажу екипа Црвене звезде и њен стручни штаб на тренинзима се преноси и на терен и самим тим и долазе те победе.

Црвено-беле рукометашице су ове сезоне освојиле Куп Србије, први трофеј у историји клуба.

Освајања трофеја је велики понос и свака девојка је имала свој допринос на терену како би се Куп освојио, тако да се надам да ће и свака од нас дати свој максимум како бисмо освојити дуплу круну и исписали историју Црвене звезде – рекла је Звездина рукометашица Лепосава Глушица.

Црвено-беле након освајања првог трофеја у историји клуба – Купа Србије, са великим амбицијама улазе у плеј-оф где их у полуфиналу очекује екипа Медицинара.

Захваљујем се свима који су дошли да подрже црвено-белу породицу. Морам да кажем да је фантастичан осећај писати историју. Ми смо успели у овој сезони да први пут освојимо трофеј Купа и да га донесемо у Београд после 21 године. То је био још један додатни мотив да играмо још јаче и боље. Морамо да их подржимо до краја ове сезоне. Оне саме очекују да победе, баш као и сви ми остали, пошто су све то девојке победничког менталитета и духа и много раде. Једна од основних реченица које стално говорим је да „срећа се не добија, срећа се заслужује“. Оне вредно и пуно раде, потпуно су посвећене спорту, живе и удишу рукомет, хране се како треба, тако да сам сигуран да на терену неће изостати њихов максимални допринос.

Први меч је на програму у недељу 21. априла од 18 часова у дворани на Бањици.

Верујем да ће Звездаша свакако бити на трибинама. Са Медицинаром смо већ играли. Последњу утакмицу коју смо играли добили смо девет разлике, нећемо се опустити. Сваког противника гледамо као нови изазов. Максимално улазимо у сваки меч и надам се да ћемо и овог пута извојевати победу као и претходни пут – истакао је Милан Вујко, председник УО ЖРК Црвена звезда.

Фудбалерке Црвене звезде су лигашки део такмичења у Суперлиги Србије завршиле на 1. месту са максималним учинком и свих 14 победа.

Бити на 1. месту је јако тешко. Први део сезоне је био јако турбулентан искрено да кажем. С обзиром да знамо који нам је циљ био постављен и због чега смо ту и које нам је задатке задао стручни штаб и тренери. Тежимо ка том циљу и томе да да први пут у историји откад постоји Женски фудбалски клуб Црвена звезда учинимо оно што нико до сада није. Наравно да имамо трему, али је то позитивна трема, није негативна. Нисмо полетеле, још увек смо на земљи и док пехар не буде у нашим рукама нећемо се опустити. Утакмица са Спартаком је свакако највећи изазов јер је то једина екипа која годинама уназад нам представља проблем. Екипа која дуги низ година игра Лигу шампиона и која је 1. у нашој лиги. Сада смо ми први, са 7 бодова више, и у суботу очекујемо победу, јер понављам тежимо ка том циљу да освојимо титулу и ништа сем победе не долази у обзир – поручила је фудбалерка Црвене звезде Тијана Ђорђевић.

Налазе се на добром путу да освоје своју прву шампионску титулу у историји клуба. Имају 7 бодова предности у односу на најближег пратиоца Спартак из Суботице са којим се састају у суботу 20. априла од 17 часова у граду на северу Србије.

Желим да поздравим све и да се захвалим што сте дошли. Мукотрпан и дуг процес је био доћи овде где су девојке сада. Оне су до тога дошле својом заслугом, својим радом. Процес траје преко три године. Пуно тога смо уложили, времена, труда и рада да би били овде где јесмо. Подигли смо Женски фудбалски клуб Црвена звезда на један ниво где треба да буде у црвено-белој породици. Ако Бог да, исписаћемо историју клуба, на моје велико задовољство, као и на велико задовољство свих у клубу. Тијана није рекла да је она у клубу преко 10 година, скоро од самог почетка Женског фудбалског клуба Црвена звезда и она најбоље зна колико је тешко бити други и колико је тешко доћи до шампионске титуле. Само напоран рад, велики труд и велика жеља су их довели овде где јесу.

У среду су савладали Војводину и пласирали се у полуфинале Купа Србије.

Рутински су дошле до полуфинала Купа, победом од 6:0. Били су јако тешки услови, киша, невреме, али су оне професионално одрадиле све и могу вам рећи да су по неким подацима наших тренера претрчале можда чак и више него неки мушкарци. Јако волим фудбал као фудбал и не волим да делим на женски и на мушки. Фудбал који играју девојке је за сада још увек креативнији и није толико у тој машинерији новца и свега тога, тако да још увек је женски фудбал једна љубав и самим тим је много креативнији него у мушком у ком преовладава брзина и снага. Мислим да имате шта да видите ако дођете на утакмице Женског фудбалског клуба Црвена звезда – закључила је Сандра Сремчевић, председница УО ЖФК Црвена звезда.

Ватерполисткиње Црвене звезде ове сезоне оствариле су изузетан успех освајањем сребрне медаље у ЛЕН Челенџер Купу. Наставиле су са добром формом и победиле су Војводину у претпоследњем колу Првенства Србије и тако су преузеле 1. место на табели које су на крају и освојиле. У недељу 21. априла од 17.45 часова на базену „25.мај – Милан Гале Мушкатировић“ играју прву утакмицу полуфинала плеј-офа против екипе Таш 2000.

У недељу нас очекује прва од две утакмице полуфинала плеј-офа против Таша 2000 и наравно да очекујемо да уђемо у финале. Мислим да је то врло реално и очекујемо да ће нам противник у финалу бити екипа Војводине. Надам се да ћемо овога пута успети да их победимо и да коначно прекинемо негативан низ против њих. Из дана у дан све више напредујемо. Велика одскочна даска нам је било 2. место у Челенџер купу и прва европска медаља за Женски ватерполо клуб. Такође, у последње две утакмице са Војводином смо јако добро одиграле, једну смо изгубиле на петерце, али смо у другој победиле. У почетку смо имале велику предност, стигле су нас, али смо коначно преломиле и рекле „нећете нас победити овај пут“. Прорадио је инат у нама и верујем да ћемо да победимо у финалу. Позивам све да дођу и да гледају све утакмице Женског ватерполо клуба. Значи нам пуно подршка навијача и свака подршка у базену је наш осми играч – рекла је ватерполисткиња Хриситна Илић.

Женски ватерполо клуб Црвена звезда је у својој историји остварио изузетне резултате. Своје утиске о томе колико је тешко остати у врху изнела је Драгана Ивковић, председница УО ЖВК Црвена звезда.

Хтела бих да вам се захвалим што сте дошли да подржите пре свега женски спорт у име Женског ватерполо клуба, а верујем да свима значи што сте овде у толиком броју. Женски ватерполо клуб црвена звезда постоји од 2013. године и до данас имамо освојених пет дуплих круна и још два Купа. Ове године смо освојили сребрну медаљу у Челенџер купу, што је уједно и прва медаља за Србију у женском ватерполу. То значи да поприлично пишемо историју у нашем спорту. Доћи до ових резултат није било лако. Ја сам у клубу од оснивања некада давно као играч, а од пре 8 година водим екипу као тренер и стварно велики напори су уложени. Желим да искористим прилику да се захвалим свима који су нам помогли, али пре свега девојкама на толикој посвећености, на толиком раду и труду који имају, јер женски спорт и рад у њему је чиста љубав. Девојке спорт заиста воле и толико су посвећене да се надам да ће ова сала бити све чешће пуна, а да ће разлог томе бити успешни резултати женских клубова у оквиру нашег спортског друштва. Оно што нас пчекује је велика ствар за нас, да прекинемо трогодишњу серију Ватерполо клуба Војводина и да вратимо у наше витрине титулу, јер заиста мислим да тамо и припада. Мислим да је Женски ватерполо клуб Црвена звезда мотор женског ватерпола у Србији, с обзиром да је одувек и у млађим селекцијама и у сениорском саставу дао велики број играча. Са нама је овде и девојка која је била најбољи стрелац Европског првенства у Маниси прошлог лета Јована Радоњић и ми просто радимо озбиљно на развоју и на стварању играча који данас играју по Европи и Америци и који се баве нашим спортом професионално. Оно што је наш циљ је шампионска титула и да у будућности привучемо све више и више девојака. Сада имамо једну лепу базу, имамо и своју школицу пливања и ватерпола, а имамо и млађи састав који се такмичи у Првој лиги. Наша жеља свакако је да се подигне на виши ниво и мислим да смо до сада увеликој мери успели.

Подршка са трибина спортисткињама много значи и пружа им сатисфакцију због великог одрицања.

Велика је ствар кад видите на трибинама да дођу људи да подрже све то што радите. Девојке дају све од себе у спорт и посвећују своје време. Оне све студирају, школују се. Све су у неким додатним обавезама и опет посвећују толико времена да дођу на јутарњи тренинг, па потом и на вечерњи тренинг. Ту су и стална путовања, играмо и Регионалну лигу, играли смо и Челенџер куп и домаћу лигу и Куп то је огроман број утакмица и сваки викенд ван куће. То је стварно једно велико одрицање и мора да постоји огромна љубав у то нема сумње – истакла је Драгана Ивковић.

Звездине спортисткиње, представнике клубова и медија поздравио је Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда.

Осећам се јако добро када чујемо све три приче које једна на другу личе, али су толико испуњене емоцијама, искреним напором и ентузијазмом, пуно одрицања које улажу људи који воде ове клубове и девојке које тако добро играју. Ово наше Звездино пролеће које почиње данас је лепа прича и заиста смо захвални да сте данас овде да уживо чујете и видите оне који производе догађај, а то су наше спортисткиње. Био бих веома радостан ако би наша данашања конференција одшкринула врата да потенцијални пријатељи и не само пријатељи, због емоција према Звезди, у женском спорту имају дивну платформу за властиту промоцију и комуникацију, јер ово што је направљено је урађено са ентузијазмом и одрицањем. Звезда је, иако не освоји титуле, урадила већ много и бити Звездаш на овај начин ме испуњава срећом. Пожелео бих пуно среће нашим девојкама. Овај викенд играју наши одбојкаши који ће можда освојити титулу у суботу, наше кошаркашице такође започињу плеј-оф дуелом против Партизана, знамо да се игра „вечити дерби“ у фудбалу и то је једна огромна чињеница коју због близине заборављамо. То што Црвена звезда ради, под именом Црвене звезде, колико утакмица сваког викенда имамо то нема ниједно спортско друштво у Европи. Морамо бити свесни и поносни на то колико год нам понекад било тешко да тај понос поделимо, као што смо данас и урадили. Много среће свим нашим женским клубовима – закључио је Зоран Аврамовић.

Претходни текстЗвездини бисери – Кадети на челу табеле
Следећи текстОбавештење за навијаче пред 173. вечити дерби