Калинић у Звезду доноси светско сребро

41

Светско првенство у Шпанији најбољи је показатељ да је Црвена звезда Телеком у лику Николе Калинића добила велико појачање. Калинић у Звезду долази са сребрном медаљом освојеном на Мундобаскету, а за све оно што је приказао у дресу са државним грбом заслужује не само честитке, већ и дивљење.

Борбени крилни кошаркаш на терену је у просеку проводио 17 минута уз учинак од 7,2 поена и 1,9 скокова. Ипак, оно што бројке не могу да кажу и покажу је Николина фантастична игра током читавог шампионата, а посебно у осмини финала против Грчке.

Сви репрезентативци су у глас истицали да је управо Калинић покренуо цео тим који је од те утакмице заиграо као у трансу. За телевизијске шпице и уздахе за сва времена остају његова два фантастична закуцавања у лице Јаниса Бурусиса.

Шта тек рећи за мирноћу коју је показао у одсудним моментима полуфиналног меча са Французима. Погодио је Калинић можда и два одлучујућа слободна бацања и тако трасирао репрезентацији пут у финале.

Није устукнуо ни у финалу против Американаца. Играо је храбро, убацио је 18 поена из уз Немању Бјелицу био наш најефикаснији играч. Ни у дуелу са НБА звездама нису изостала његова атрактивна закуцавања, а најспектакуларније је свакако било ал-еј-уп куцање на сјајну асистенцију Милоша Теодосића.

За фантастичан успех и освајање сребрне медаље још једном упућујемо честитке Николи Калинићу, доскорашњим првотимцима црвено-белих Марку Симоновићу и Рашку Катићу, као и свим осталим играчима и комплетном стручном штабу репрезентације.

Орлови, капа доле за све што сте урадили и показали у Шпанији.

Претходни текстМарјановић закуцао Стразбур
Следећи текстЦрвено-бели успешни на Меморијалу Владимир Јудин