Звезди припао „вечити дерби“

42

Ватерполисти Црвене звезде у првом овосезонском „вечитом дербију“ извојевали су победу. Напокон, после дуго времена прекинута је доминација Партизана у домаћем првенству. Звезда је потврдила квалитет и наговестила још узбудљивију сезону.

Дерби „вечитих ривала“ није био посебно атрактиван за љубитеље ватерпола и добрих потеза, али јесте за „Делије“ који су на крцатом ТАШ-у дефинитивно били „играч више“. Вук Рашовић је спелтакуларним головима тресао мрежу Слободана Сора и ако се водимо изреком „да на млађима остаје свет“, онда црвено бели клуб не треба да брине за своју будућност. Прлаиновић, Рађен, Пјетловић и Шефик били су мотор целог тима и својим искуством итекако допринели победи.

Агресиван напад, и још чвршћа одбрана виђена је на обе стране. Прва четвртина завршена је резултатом 1:1 што довољно говори да су снаге у базену биле изједначене. У наставку игре Звезда је углавном водила са по голом разлике, али је тренутак непажње био довољан да црно бели поведу са 4:3. Нису се предавали изабраници Дејана Савића, збили су редове, натерали противника да шутира са дистанце, а црно бели узвратили истом мером. Ипак, „из даљине“ прецизнији су били Рашовић и Прлаиновић који су ставили тачку на резултат.

Црвена звезда Вет – Партизан Рајфајзен 8:5 (1:1, 2:1, 2:2, 3:1)
Базен: „Ташмајдан“. Гледалаца: 2.000. Судије: Мишковић и Балажевић. Играч више: Црвена звезда 10 (6), Партизан 7 (2).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик (11 одбрана), С. Рашовић 3, Рађен, Ивошевић, Стојчић, Пијетловић, Аврамовић, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Вапенски 1, Прлаиновић 3, Ешкерт, Драксимовић. Тренер: Савић.
ПАРТИЗАН: Соро (8 одбрана), Обрадовић, Мандић 2, Филиповић, Суботић, Матовић, Ћук, Дедовић 1, Чучковић 2, Митровић, Басара, Јокић, Вукићевић. Тренер: Вујасиновић.

Претходни текстПовратак у победнички низ
Следећи текстПао и Спартак из Суботице