Пораз ватерполиста и у Шапцу

44

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у Шапцу, у 5. колу групе од 1. до 6. места Суперлиге Србије, од домаће екипе 12:11 (5:2, 4:2, 1:3, 2:4).

Криза резултата после пораза од Југа у првом мечу четвртфинала ЛЕН Еврокупа, која се наставила током другог турнира Регионалне лиге у Сплиту, није прекинута ни у Шапцу.

Иако резултатски по оба клуба утакмица у другом плану, то није био изговор, Шабац се боље снашао, водио током целог тока, наш тим је на крају смањио.

Имали су Шапчани 5:2, затим и 10:4, да би се Звезда пробудила и средином трећег квартала се вратила у игру головима Гогова, Васића и Радовића. У последњој деоници Васић, Басара и Марковић су вратили наш тим у меч, Мачић погодио за 12:10, а Васић четвртим голом за коначних 12:11. Имали су црвено-бели нешто више од минута да дошу до изједначења, али Шабац се одбранио.

Четири гола Васића и Басаре, по једном су погађали Марковић, Гогов и Радовић.

У последњем колу, у суботу, Црвена звезда гостује на Новом Београду. Познато је да ће полуфиналне парове плеј-офа чинити Црвена звезда – Раднички и Нови Београд – Шабац.

ШАБАЦ Еликсир – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:11 (5:2, 4:2, 1:3, 2:4)
Шабац, базен: „Градски“. Судије: Бељин и Миловић. Искључења: Шабац 16, Црвена звезда 12. Петерци: Шабац 1, Црвена звезда 1.

ШАБАЦ ЕЛИКСИР: Живојиновић, Бабић, Новаковић, Томић 2, Копцев, Круг 1, Бараћ 1, Станић 3, Мачић 3, Драговић, Стојановић 1, Кораћ, Гавриловић, Тохољ 1. Тренер: Немања Лишанин.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Живковић, Данковић, Марковић 1, Суботић, Васић 4, Гогов 1, Басара 4, Вукићевић, Семан, Милојевић, Радовић 1, Ивановић, Поповић. Тренер: Александар Филиповић.

Претходни текстКарте за вечити дерби у полуфиналу Купа Србије у продаји
Следећи текстЗвездин мастер „брејк“, корак до титуле!