Томас срушио вечитог ривала

53

Кошаркаши Црвене звезде вратили су комшијама истом мером. У пакленој атмосфери дворане „Пионир“ црвено-бели су одиграли одличан меч и надиграли Партизан са 68:58 (21:15, 21:13, 14:20, 12:8). Овим тријумфом наш тим изједначио је резултат у финалној серији.

Звезда је била најбоља када је то било најпотребније. Током целог сусрета, момци су летели по паректу. Од првог до последњег минута, екипа Светислава Пешића играла је веома агресивно, са пуно пресинга и трчања. У нападу лопта је одлично кружила, погођени су отворени шутеви, па је предност домаћих расла из минута у минут. Партизан је са друге стране у појединим тренуцима изгледао поптуно немоћно, без погодака за три поена, вечити ривал није имао шансу да угрози нашу екипу. Омар Томас је поново био одличан. Американац је још једном  показао колико је мотивисан када игра пред „Делијама“. Скоро свака лопта која је дошла до момка из Филаделфије завршила је у кошу противника.

За разлику од прве утакмице , вечерас су му се придружили и остали саиграчи. Добро  распоређени поени, показатељ су тимске игре и сјајаног приступа утакмици. У „Пиониру“  вечерас није било лако играти. Велика врућина и клизав паркет омели су вечите ривале да пруже још бољу партију. Четврта деоница донела је много узбуђења, дуго ће је памтит они којима је црвено-бела боја у срцу.  И поред солидне предности Звезда није успела потпуно да преломи резултат, па је наш тим у последњих пет минута ушао са плусем од само три поена. Неколико минута резултат се није мењао, а онда је на сцену ступио Сава Лешић. Он је мастралном тројком, правом „бомбом“ подигао целу халу на ноге и на тај начин успео да стави тачку на овај сусрет.

Резултат у серији је изједначен, у уторак Звезда има прилику да одигра још јаче и направи брејк. Утакмица је на програму од 20 часова, а поприште трећег окршаја „вечитих“ поново ће бити доврана „Пионир“.

Црвена звезда ДИВА – Партизан МТС 68:56 (21:15, 21:13, 14:20, 12:8)
Дворана: Пионир. Гледалаца: 6.000. Судије: Јовчић, Обркнежевић, Мрдак.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА: Човић 1п, Илић 7п, 8ск, 2ас, Лазић 3п, Недовић 7п, Лешић 8п, 4ск, Суботић 2п, Радивојевић 5п, 5ск, 2ас, Николић, Томас 18п, 6/9 за два, 7ск, 2ас, Милутиновић 7п, 5ск, Б. Поповић 4п, 3ас, П. Поповић 6п. Тренер: Светислав Пешић
ПАРТИЗАН МТС: Кецман 2п, 2ас, Радуљица 17п, 8/11 за два, 7ск, Лучић 10п, Милосављевић 10п, Бешовић, Божић 1п, Чакаревић 4п, 5ск, Џејмс 5п, 3изг, Мачван 5п, 4ск, Ђекић, Анђушић 2п, Бертанс. Тренер: Владе Јовановић.

Претходни текст„Нека победе боље“
Следећи текстЗвезда стала у финалу