Звезда стала у финалу

75

Фудбалерке Црвене звезде нису успеле да освоје пехар намењен победнику Купа Србије. У неизвесном мечу, са пуно лепих потеза и шанси, наш тим изгубио је од Спартака после продужетака. У регуларном делу сусрета било је 1:1 (1:0), а победу Суботичанкама донела је Јелена Чубрило поготком у 9. минуту другог наставка игре.

Публика на стадиону у Инђији имала је прилику да ужива у сјајној фудбалској представи. Поред  велике врућине и тешких услова за игру, девојке из Звезде и Спартака одиграле су одличну, пре свега занимљиву утакмицу. Већ у пром минуту црвено-белу су по други пут морале да крену са центра.

Почео је први напада изабраница тренера Арсића,  наше одбрана је киксирала а то је  искористила  Нина Цикве.  Изашла је сама пред голмана Београђанки и рутински донела Спартаку предност. У наредних 80 минута  оба тима имала су по неколико изгледних шанси, и право је чудо да се резултат поново променио тек у 83. минуту.

Упорна Јована Дамњановић успела је да „украде“ једну лопту, попут фурије уђе и казнени простор и избори пенал.  Са беле тачке прецизна је била  Пешићева, па је већ тада било извесно да ће питање победника бити решено у додатних 30 минута.Звезда је у наставку припретила неколико пута, али није могла до поготка, са друге стране Суботичанке су биле прецизније. Џокер „наранџастих“ Јелена Чубрило прошетала се кроз одбрану наше екипе и прецизним ударцем у Суботицу донела „дуплу круну“.

Девојке у црвено-белом оставиле су срце на терену, одиграле до последњег атома снаге, али је изостала спортска срећа. Одлична сезона није крунисана пехаром, али је напреваљен тим кој ће наредних неколико година владати женским фудбалом Србије.

Претходни текстТомас срушио вечитог ривала
Следећи текстЗвезда дочекује Партизан у Железнику