Освојен 24. пехар победника Купа

59

Победом над Борцем из Чачка (2:0), у финалној утакмици одиграној на стадиону Напретка у Крушевцу, наши фудбалери освојили су 24. пехар намењен победнику националног Купа. Стрелци голова вредних новог трофеја у клупским витринама били су Евандро Гоебел у 40. и Кристијан Борха у 85. минуту.

Изузев две ситуације у првом полувремену, кад су непажњу у одбрани фудбалери Борца могли да казне, изабраници тренера Роберта Просинечког контролисали су утакмицу и у финишу оба полувремена постигли голове за победу.

Наши играчи били су током читавог меча ношени фанатичним навијањем „делија“. Могао је Касалица мало да „долије уљу“ на ватру са трибина, покушао је у два наврата током првог полувремена, са леве односно десне стране, искоса, нажалост шутирао је оба пута поред гола.

Догађаји на терену наговештавали су да ће прво полувреме бити завршено без голова, али је у 40. минуту, ипак Евандро је спретно реаговао у гужви створеној пред голом Борца, спољним делом копачке шутирао и савладао голмана Милојевића.

Продор Дарка Лазовића у 64. минуту и шут после којег је лопта прошла тек неколико центиметара поред стативе гола Борца представљали су прво узбуђење за публику у другом полувремену. Шест минута касније покушао је и Борха са ивице шеснаестерца, шутирао је у доњи леви угао, али је голман Милојевић крајњим напором интервенисао и одбио лопту у корнер.

Прецизна асистенција Бразилца Евандра и реализација Колумбијца Борхе у 85. минуту ставили су тачку на финалну утакмицу и овогодишње такмичење у Купу Србије.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БОРАЦ 2:0 (1:0)
КРУШЕВАЦ. СТАДИОН: ФК Напредак. ГЛЕДАЛАЦА: 10. 000. СУДИЈА: Милорад Мажић (Врбас). ПОМОЋНИЦИ: Далибор Ђурђевић (Крушевац), Горан Којић (Параћин). ЧЕТВРТИ СУДИЈА: Дејан Сантрач (Павлиш). ЖУТИ КАРТОНИ: Миливојевић (Црвена звезда), Миличић, Продановић (Борац). 
СТРЕЛЦИ: 1:0 Евандро у 40, 2:0 Борха у 85. минуту.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Тошић, Мијаиловић (од 80. Каду), Лазовић, Евандро, Максимовић, Микић, Миливојевић, Касалица (од 77. Милуновић), Борха, Младеновић.
БОРАЦ: Милојевић, Миличић, Радановић, Игњатовић, Рељић, Спировски (од 58. Алвеш) Продановић, Кнежевић, Мугоша (од 70. Зоћевић), Радивојевић (од 82. Живановић), Павићевић.

Претходни текстЦрвено бели пали у продужетку
Следећи текстТомас одушевљен Делијама