Томас одушевљен Делијама

27

Звезда је и четврти пут ове сезоне била на корак од победе над вечитим ривалом, али су црвено-бели поново захваљујући несмотреностима остали без тријумфа. Без обзира на пораз, 210. дуел са Партизаном прави је путоказ како наш тим  треба да игра. Посебна прича је атмосфера. „Делије“ су се вратиле у „Пионир“ и приредиле представу за незаборав.

Тренер тима са Малог Калемегдана Светислав Пешић на овом мечу добио је Омара Томаса. Американац је био прави лидер, погађао је из свих позиција и показао да прошле сезоне није случајно био МВП првенства Италије. Момак из Филаделфије свестан је пропуштене шансе.
– Били смо тако близу. Играли смо боље током целог меча, имали лепу предност пар минута пре краја, али неколико круцијалних грешака које смо направили одвело нас је у четврти пораз од вечитог ривала. Много смо губили лопте, наши млади играчи у појединим тренуцима нису размишљали и на крају нас је то коштало много. Није на мени да коментаришем суђење, али играч са бројем 14 (Катић) је вешто испровоцирао неспортски фаул и то је било то. Сами смо себе победили– јасан је Томас. 

Звезда је све ближа Партизану, у питању су ситини детаљи који за сада недостају.
– Они су као наша велика браћа коју стално покушавамо да победимо. Једна или две ствари нас деле, разлика је више него минимална, да нисмо у финишу правили глупе грешке лагано би смо привели дуел крају.
Американац је био одушевљен „Делијама“.
– Први пут сам осетио ту чувену атмосферу. Док сам седео на клупи, задивљено сам гледао на трибине. То сам до сада могао да видим само на Ју тјубу. Осетити тако нешто уживо стварно је сјајно. Жао ми је што навијачи нису долазили и раније и подржавали нас на неким претходним дуелима, очекујем да ће у плеј-офу бити права „лудница“– закључио је Томас. 

Претходни текстОсвојен 24. пехар победника Купа
Следећи текстСавић и Пијетловић на списку репрезентације