Црвено бели пали у продужетку

45

Кошаркаши Црвене звезде упркос великој борбености коју су приказали на паркету Пионира, нису против „вечитог“ ривала успели да забележе победу. А, били су на корак до ње. Неколико секунди пред крај утакмице, при резултату 67:66 Филип Човић је био прецизан са линије слободних бацања и црвено беле одвео у продужетке.

Оно што је изабраницима Светислава Пешића недостајало у наставку игре, свакако је било искуство, које је било на страни Партизана. Без снаге да наметну своју игру, црвено бели су пропустили једну велику шансу, да после дуго времена упишу победу против црно белих.
Од старта утакмице Звезда је била у предности. Чинило се да ће управо на овом дербију наши момци успети да надиграју изабранике Владе Јовановића, који су на махове успевали да припрете, али не и резултатски угрозе црвено беле.

Петар Поповић је блистао у првој четвртини, док је Партизан на сваки кош нашег центра имао одговор. Држали су црно бели прикључак, а онда су преко Џејмса стекли и прву предност (9:11).
Оно што је уследило у наставку било чисто одмеравање снага.  Звезда је повела преко Илића, на крилима сјаног  Томаса повећала разлику, али је у кључним моментима за противника на задатку био Мачван. 
На конференцији за медије након још јендог пораза од црно белих, тренер наше екипе Светисалв Пешић честитао је момцима на борбености коју су приказали у овом дуелу.
Морам да истакнем да су се играчи све време придржавали плана са почетка утакмице, и штосе тога тиче немам замерки. Суђење не смем да кометаришем, јер су велике казне ако то учиним, али сви су гледали утакмицу и свесни су какве су одлуке донете у спорним моментима. Свака част момцима на великој борбености коју су приказали, и што је најважније, играмо све боље и боље против „вечитог“ ривала, тако да се надам да ћемо у следећем дуелу ми изаћи као победници – истакао је Кари.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА – ПАРТИЗАН МТ:С 78:83 (12:17, 18:11, 23:24, 14:15, 11:16)
Дворана: Пионир. Гледалаца: 4.000. Судије: М. Јурас, Глишић, Ј. Јурас.
 ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА: Лазић, Суботић, Милутиновић 7, Б. Поповић 7, П. Поповић 7, Човић 9, Илић 18, Недовић, Лешић 5, Радивојевић, Николић, Томас 25.
ПАРТИЗАН МТ:С: Кецман 10, Радуљица 2, Лучић 14, Милосављевић 3, Катић 8, Бешовић, Божић 3, Чакаревић 2, Џејмс 14, Мачван 21, Анђушић 3, Бертанс 3.

Претходни текстПросинечки: „Ми диктирамо темпо игре“
Следећи текстОсвојен 24. пехар победника Купа