МВП у полуфиналу купа – Питер Олањинка

9

Ласкави епитет играча утакмице на мечу полуфинала Купа Србије је припао крилном нападачу црвено-белих Питеру Олањинки, који је директно учествовао у постизању првог гола, а потом је и затресао мрежу вечитог ривала за коначних 2:0 и пласман у финале најмасовнијег фудбалског клупског такмичења у нашој држави.

Уживала је публика на Маракани током комплетних 90 минута фудбала на претходном дуелу Црвене звезде и вечитог ривала. Ипак највеће узбуђење од стране верне звездашке публике смо видели у 27. и 29. минуту. У првом назначеном моменту, Хванг је сјајном финтом из игре избацио свог чувара, а потом погодио резантним центаршутом Олањинку на другој стативи. Нигеријац је спустио лопту главом ка мрежи, док је на путу према голу иста закачила Филиповића, па је тако погодак приписан као аутогол дефанзивца противничког тима. Само два минута касније бивши капитен Славије из Прага је демонстирао праву фудбалску интелигенцију. Након убацивања Мијаиловића, на даљем делу казненог простора Олањинка је прихватио лопту на груди и потом ухватио неодбрањив волеј, закуцавши лопту иза леђа голмана Јовановића.

У новом издању емисије МВП сви гледаоци могу да сазнају колико је Звезда упустила удараца према голу ривала, број изведених корнера, који је ово по реду био вечити дерби за Милана Родића, као и многе друге занимљиве статистичке податке

Претходни текстНови члан УО КК Црвена звезда Меридианбет Илија Јовић
Следећи текстЦрвена звезда Примобет – Раднички 35:36 (20:19)