„Једва чекамо да дерби почне“

29

Данас је у Медија центру на Маракани одржана конференција за новинаре пред  реванш утакмицу полуфинала Купа Србије коју Црвена звезда сутра игра са екипом Партизана. Припадницима „седме силе“ обратили су се тренер Роберт Просинечки и дефанзивац Душко Тошић.

– Сви једва чекамо да почне меч јер је познато да је у Србији празник када се игра дерби. Истина је да имамо резултатску предност, али не смемо да се опустимо. Од мојих момака тражим да играју офанзивно. Играчи Партизана су јако квалитетни и сигуран сам да ће нас од самог старта напасти. Очекујем добру атмосферу и пун стадион – рекао је стратег црвено – белих.
Просинечки је затим прокоментарисао састав за сутрашњи дуел.
– Не бих да коментаришем састав док се не заврши данашњи тренинг. Дилеме немам, то је сигурно. Микић и Максимовић су само под знаком питања због повреда. Најбитније нам је да прођемо у финале – објаснио је популарни Роби и наставио: – Противник ће играти нападачки јер првенство је за њих већ готово и сигурно је да ће желети да нас избаце и из Купа, направе подвиг. Покушаће да нам угрозе гол што је пре могуће, али ја се нећу затварати, нећу мењати тактику. Једноставно, такав фудбал не волим. Даћемо сутра све од себе, играћемо добро. Верујем екипи, а између осталог, имамо и предност, тако да, нећемо пасти на њихове провокације.
Наш дефанзивац такође прижељкује пролаз у финале, али је исто тако сигуран да ће у Хумској бити тешко.
– Чека нас тешка и јако битна утакмица. Иза нас је повољан резултат који свакако није недостижан, али ми смо ти који морају да учине све. Одиграно је тек прво полувреме. Оптимиста сам и верујем да ћемо обрадовати наше навијаче. Морамо бити опрезни и максимално сконцентрисани – опрезан је Звездин штопер.

Претходни текстУ Нови Сад по титулу
Следећи текстЦрвено бели дочекују „Пантере“