Виктор испао и у дублу

28

Тенисер Црвене звезде Виктор Троицки у пару са Јанком Типсаревиćем пораžене је у 2. колу Вимблдона од Немца Филипа Пеčнера и Аустријанца Александра Пеје у три сета – 6:4, 6:4, 6:4. Немац и Аустријанац су на половини сваког сета успели да доđу до брејка и ту предност саčувају до краја меčа. Наš пар ниједном противницима није одузео сервис.

Немац и Аустријанац су меč поčели добро, и успели су да средином првог сета стигну до брејка и предности од 4:2. При резултату од 5:4 Виктор и Јанко имали су и брејк-прилику, али су Пеčнер и Пеја добро реаговали, и саčували брејк, а потом поново спреčили наšе тенисере да доđу до изједнаčенја. Уследила је и прва сет лопта, коју Немац и Аустријанац спремно користе за воđство од 1:0.
У другом сету виđена је велика борба за сваки поен. Нароčито дугаčак био је други гем, у којем су српски тенисери у виšе покуšавали да доđу до брејка, али без успеха. Немаčко- аустријски пар је потом направио јоš један брејк и повео са 3:2. Ту предност успели су да саčувају до краја сета, у којем су поново искористили прву од две сет лопте да би повели са 2:0.

Треćи сет није донео никаква изненаđенја поšто су Немац и Аустријанац поново стигли до брејка предности на пола сета. Пеčнер и Пеја стиžу и до прве меč лопте на сервис наšих тенисера, али Јанко и Виктор успевају да саčувају гем и сманјују прендост на 5:4. Ипак, ни то није помогло српским тенисерима да се домогну сета, те су Пеčнер и Пеја сервирали за меč који освајају резултатом 6:4, 6:4, 6:4.
 

Претходни текстКовачевић не долази
Следећи текстДрагићевић драфтован