Звездин празник одбојке

32

У хотелу „М“ данас је одржана конференција за медије поводом фајнал-фора Купа ЦЕВ за одбојкашице, који ће се сутра и прекосутра бити највећи спортски догађај у нашој земљи. Младе Звездашице је преко Грчке, Хрватске и Шпаније пут водио до пласмана међу четири најбоље екипе у овом реномираном такмичењу, а ту су им се придружиле још три велике екипе: француски Рошевил
Ле Кане, руски Самородок и „папирнати фаворит“ италијански Скаволини.

Судећи по речима изговореним на конференцији, све екипе су расположене и спремне за спектакл у дворани „Пионир“.

Ана Аврамовић, генерални секретар нашег клуба је пожелела добродошлицу у Београд свим екипама, позвала навијаче да подрже Црвену звезду у утакмицама за трофеј, пре свега у сутрашњој против францускиња и захвалила граду Београду и свим спонзорима који су пружили помоћ у организовању Финалног турнира Купа ЦЕВ и то Телекому Србија, спонзору догађаја, као и Ласти, брендовима Смоки и Кокта, Да Капу, Мивели, Еуромоди, РТС-у и Црвеној звезди Маркетинг, званичној маркетинг агенцији ОСС. Такође је најавила и наградне игре за посетиоце који ће бити у прилици да освоје пакете производа компаније Штарк.

Подсећамо, сутра у 18 часова прве на паркет излазе црвено-беле, које ће се за улазак у финале борити против екипе из Француске. Први тренер Рошевила Младен Кашић обраћање „седмој сили“ отворио је признањем да је пресрећан што је коначно дошао у Београд и да је због чињенице да ће најпре играти са Звездом – одушевљен.

„Почаствован сам што смо дошли у Београд на овако велики турнир. Пружићемо добру и квалитетну игру, а сигуран сам да је исти случај и са Звездом. Уверен сам да ћемо на крају ипак надиграти црвено-беле и проћи у финале“, сигуран у себе и своје играчице поручио је тренер француске екипе.

Наше девојке су најмлађе на завршном турниру, играће без повређене Иване Исаиловић, али све редом поручују да се неће предати. Напротив, спремне су да дођу до првог трофеја у овој сезони, уједно и највећег у клупској историји.

„Одсуство Исаиловићке, која је репрезентативни средњи блокер, велики је хендикеп за наш тим, али ми и за њу имамо замену. Сигуран сам да ће свака играчица оправдати наше поверење. Сада је најбитније да се сконцентришемо на првог ривала, на први меч. То је за нас најважнији дуел. О свему другом, у своје време“, истакао је тренер црвено-белих Ратко Павличевић.

Капитенка Звезде Ивана Нешовић није скидала осмех с лица. Истакла је да Звездина екипа јесте млада – али спремна за победе.

„Јесмо најмлађе, али упркос мањку година веома смо искусне, квалитетне и борбене. Никад не истичемо белу заставу. Свесни смо важности овог фајнал-фора, као и чињенице да цела спортска Србија гледа у нас и већи мотив од тога нам треба. Даћемо све од себе да после овог турнира пехар Купа ЦЕВ – остане у Београду“, поручила је Ивана Нешовић.

У истом стилу говориле су и њене другарице после званичне конференције. Свесне велике шансе генерације углас истичу да је свака од њих решена да остави срце на паркету.

„Идемо на победу. Знамо колико вредимо, колико можемо и даћемо максимум. Овај викенд ћу памтити до краја живота и желим да га памтим по лепом. Много је одличних одбојкашица које никад у каријери нису играле на завршном турниру једног великог европског Купа, а нама се веома младима та шанса већ сада указала. Зато поручујем, кад смо већ довде стигле, зашто не бисмо и
победиле“, истиче либеро нашег тима Нина Росић.

У истом стилу наставља и наша првотимка Тамара Ракић.
„Да су све екипе на фајнал-фору изузетно квалитетне – знамо, да нам ниједног трена неће бити лако и да ћемо морати да гинемо за сваки поен – свима је јасно, да ће нам Ивана Исаиловић недостајати – то не треба ни да напомињем. Али, даћемо све од себе да се на крају радујемо и славимо“.

Још једном подсећамо: у суботу у 18 часова у првом полуфиналу играју Црвена звезда и Рошевил, док ће у другом у 20.30 мегдан поделити Скаволини и Самородок. У недељу се најпре игра меч за треће место – у 17.30, док је финале заказано за 20 часова. Карте су већ у продаји на благајнама
„Пионира“, и то по веома популарним ценама.

Ми користимо још једну прилику да у име Одбојкашког клуба и Спортског друштва Црвена звезда позовемо навијаче да дођу у „Пионир“. Будите уз Звезду и помозите да овај одбојкашки викенд буде спектакуларан и – незабораван!

Претходни текстПротив Хелиоса у Шумицама
Следећи текстПораз у мајсторици