Против Хелиоса у Шумицама

28

Кошаркаши Црвене звезде у суботу од 19 часова у Хали Шумице у Београду
дочекују екипу Хелиоса у претпоследњем колу регуларног дела НЛБ лиге. Меч се игра у хали Шумице, због заузетости хале Пионир, где се овог викенда одржава финални турнир Купа ЦЕВ за одбојкашице на коме учествује Црвена звезда. Дуел против екипе из Домжала је од велике важности за црвено-беле, с обзиром да би победом остали у трци за четврто, евентуално и треће место на табели, која обезбеђују лакшег противника у четвртфиналу, као и предност домаћег терена.

„Дочекујемо екипу Хелиоса која нас је много задужила у првом делу, пошто нам је нанела најубедљивији пораз ове сезоне. Њихов пласман на табели, не приказује реално њихов квалитет. Они су неколико мечева изгубили у неизвесним завршницама. У последње време су дигли форми и сасвим сигурно заслужују респект. Њихова главна снага је што годинама не мењају састав. Чврсти су и играју 40 минута у истом ритму“, каже тренер Црвене звезде Стеван Караџић.

У досадашњем историјату Црвена звезда и Хелиос су се састали 9 пута – две утакмице одигране су у оквиру првенства старе Југославије, а седам у оквиру регионалне лиге. Црвена звезда је славила на шест дуела. 1965. године, када се Хелиос звао Лесонит у Београду је било 84:49, а у Домжалама 89:64 за црвено-беле. У сезони 2004/05 у НЛБ лиги у Београду је славио Хелиос 74:71, док је у Домжалама Звезда победила са 84:69. Претпрошле сезоне у хали Пионир Црвена звезда је славила са 77:63. У реваншу у Домжалама црвено-бели су били бољи са 84:74. Прошле сезоне у Домжалама Хелиос је славио са 93:92 после продужетка, док је у Пиониру било 96:91 за Црвену звезду. Ове сезоне у Домжалама је било 85:67 за Хелиос.

Хелиос је бранилац дупле круне у Словенији, пошто је прошле сезоне освојио национално првенство и куп. У НЛБ лиги екипа из Домжала у последњих шест дуела забележила је три победе (против Загреба и Слована код куће и против Задра у Задру). Са скором 6-18 дели претпоследње место регионалног шампионата са Широким. Паралелно са регионалним првенством Хелиос игра и мечеве словеначког шампионата, где заузео прво место са три победе више од другопласиране Крке, па ће се борити за титулу и за пласман у НЛБ лигу следеће сезоне са Олимпијом, Луком Копер, Крком, Слованом, Лашком, Меркатором и Електром.

Улазнице за утакмицу Црвена звезда – Хелиос продаваће се у суботу од 12
часова до почетка дуела по цени од 100 динара на благајни хале Шумице. Све годишње карте важе и за овај дуел.

Претходни текстВраћамо се у шампионски ритам
Следећи текстЗвездин празник одбојке