Звездин мастер „брејк“, корак до титуле!

41

Одбојкаши Црвене звезде савладали су и у другом мечу финалне серије плеј-офа „вечитог ривала“ у хали „Мастер“ у Земуну 3:1 по сетовима (25:22, 25:21, 22:25, 25:17) и дошли на корак од шампионске титуле!

Утисак је да је екипа Ивице Јевтића могла да слави и са максималним резултатом, али показали су у четвртом сету менталну снагу и колико добро су психолошки припремљени за финале.

Тачна и сигурна игра, силовита, као и у првом мечу, уз огромну жељу да се титула врати на Маракану после осам година поста. Показао је Ивица Јевтић поново да је најбољи тренер у Суперлиги, а да је Црвена звезда најбоља екипа, која је заслужено са првог места ушла у плеј-оф и без изгубљене утакмице има прилику за титулу.

У прва два сета питала се само Црвена звезда. Како год то звучало, посебно у финалним мечевима, Звезда је апсолутно доминирала и контролисала утакмицу. Сјајан је био Душан Николић, који као да је остао „дужан“ себи са прошлог гостовања у „Мастеру“ када се повредио током другог сета. Овог пута, 26 поена, 56% успешности.

Већ на старту Црвена звезда је имала 3:0, затим и 10:6, Никола Петровић је разиграо саиграче, стабилан пријем омогућио је тачне и прецизне минијатуре Звездиног капитена. Успели су домаћи да се пробуде и победу 15:14, и до финиша смо гледали поен за поен. Али, били и лишени неизвесности. Лопар и Стефановић су били одлични у блоку, Николић на сервис линији, а другу сет лопту користи, управо, Лопар за 22:25 и 0:1.

Наставила је Звезда где је стала на Бањици и у Земуну. Петровић сјајан на сервис линији, али и у блоку, црвено-бели имају 4:7, затим 8:12, а после 15:20, црно-бели улазе у серију грешака. Лопар доноси четири сет лопте, Мрдак прави сервис грешку за 21:25 и 0:2.

И у трећем сету Звезда сјајна, све иде ка томе да ће максималним резултатом уписати други тријумф. Николић и Жугић поентирају, црно-бели успевају да их неутралишу средином сета и дођу до 14:15, али Душан Николић доноси 17:20. Након тога следи пад, пет везаних грешака, што домаћин користи и успева да смањи на 1:2, 25:22.

И то је било то. Црвено-бели су показали колико су спремни и мотивисани да дођу до шампионске титуле. Без решења за Душана Николића, сигуран у нападу, сигуран са сервис линије, помажу у блоку Лопар и Петровић, поентирају и Омар и Жугић за 4:11. Звездини момци су сјајно сервирали (пет ас сервиса у четвртом сету), потпуно пореметили пријем домаћих, Николић је поентирао још шест пута и нокаутирао ривала. Девет меч лопти, греши Мрдак, Звезда дуплира предност – 17:25, 1:3.

Најефикаснији са 26 поена Душан Николић, Жугић је освојио 12, Лопар 9 (6 из блока).

Трећи меч је на програму у суботу од 19 часова на Бањици, када ће Црвена звезда имати прву меч лопту за шампионску титулу.

ПАРТИЗАН ЕФБЕТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (22:25, 21:25, 25:2, 17:25)
Београд, дворана: СЦ „Мастер“. Гледалаца: 1.200. Судије: Предраг Баланџић и Зоран Радовановић. Трајање меча: 90 минута.

ПАРТИЗАН ЕФБЕТ: Бићанин, Допуђ, Поповић (либеро), Мариновић 7, Мрдак 21, Тадић 10, Јанковић 2, Манзано 4, Петровић 7, Крстески (либеро), Бјелица 5, Алексић. Нису играли: Милосављевић, Цветковић. Тренер: Бојан Јанић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бохарев 1, Кљајић, Лопар 9, Петровић 7, Ристић (либеро), Николић 26, Стефановић 6, Дејо 8, Жугић 12. Нису играли: Илић, Поповић, Томашевић, Старовић, Степановић. Тренер: Ивица Јевтић.

Претходни текстПораз ватерполиста и у Шапцу
Следећи текстЦрвено-беле убедљиво до полуфинала Купа Србије