Вредна победа одбојкашица

35

У дербију десетог кола, али и досадашњег тока Винер Штедише Супер лиге, Црвена звезда је после пет сетова савладала актуелног шампиона Поштар 064. Меч у дворани „Шумице“ одигран је пред 800 гледалаца, а узбуђења је било на претек. На крају је славила Црвена звезда, која је уз Динамо Азотару остала једина непоражена екипа у шампионату. Са друге стране, Поштару је ово први пораз, али и даље су на другој позицији, са три бода и утакмицом више у односу на Црвену звезду.

На старту меча боље су почеле гошће. Поштар 064 је био у константној предности, а Црвена звезда је у самој завршници успела да стигне до изједначења (24:24). Ипак, чвршћих нерава су биле изабранице Дарка Закоча, па је Поштар први сет решио у своју корист – 26:24.

Другачија слика је виђена у другом периоду. Овога пута су боље биле наше одбојкашице, које су заслужено стигле до изједначења. У трећем сету је виђена апсолутна доминација „црвено–белих“, које су актуелног шампиона зауставиле на само тринаест освојених поена!

Ипак, тада се разиграла Амадеа Дураковић, новопечена репрезентативка Србије, која је била и најбољи поентер овог меча. Управо захваљујући Дураковићевој, девојци која је рођена у Пљевљима, Поштар 064 се вратио у игру и стигао до тај–брека. У одлучујућем периоду гошће су на старту стекле и три поена вишка (4:1), али је тада тренер домаћих Ратко Павличевић начинио прави потез, у игру је вратио Марту Дрпу, која је заменила Ивану Нешовић. Дрпа, коректор Црвене звезде, до краја меча је израсла у јунака дерби меча у „Шумицама“. Домаће су убрзо стигле до изједначења (7:7), а сав посао је био завршен кад су зауставили Дураковићеву – 15:11.

 
Дворана: СЦ „Шумице“. Гледалаца: 800. Судије: Зорица Бјелић и Горан Градински (обоје Београд).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Живковић 3, Дрпа 12, Благојевић 15 , Ракић 12, Нинковић 5, Исаиловић 20, Росић (либеро), Драговић 2, Бурмаз, Нешовић 20, Бјелица, Јовановић. Тренер: Ратко Павличевић.

ПОШТАР 064: Вељковић 11, Дураковић 25, Шиљковић 10, Ненова 4, Павловић 2, Мајсторовић 9, Поповић (либеро), Бурсаћ 3, Пуцаревић, Миловић, Пантовић, Златић. Тренер: Дарко Закоч.

Претходни текстБитан је тријумф
Следећи текстЗвезда јесењи првак