У сваки меч на победу

59

Звездина кућа одбојке јединствена је на Старом континенту! Црвено-бели су једини клуб који и даље има своје екипе у европским куповима – у обе конкуренције. После мушкараца који су елиминисали Сорију, у наставку „програма“ у дворани „Шумице“ успешне су биле и наше младе даме, које су прошле у четвртфинале Купа ЦЕВ новом победом над Осијеком – 3:1 (25:23, 22:25, 25:11, 25:20).

„Рутинска, мада нешто тежа победа од очекиване“, износи своје утиске капитенка Црвене звезде Ивана Нешовић. „После тријумфа од 3:0 на њиховом терену, у реванш смо ушле по систему „лако ћемо“ и тек кад смо виделе колико су Осијечанке борбене додале смо „гас“ и извојевале још једну победу. Ето, изгубиле смо тај један сет, али важно је да смо у четвртфиналу“.

Пласман међу осам најбољих екипа у Купу ЦЕВ је велики успех, наша репрезентативка истиче да у клубу то нико није очекивао.

„С обзиром на нашу младост и чињеницу да већина девојака никад пре ове сезоне није играло европске мечеве, ово је заиста велики успех. Сад идемо даље. Свака наредна утакмица за нас ће бити прилика и да учимо и да се доказујемо“.

Наредни противник је Албасете. Први меч је 23. или 24. јануара у „Шумицама“, реванш седам дана касније у Шпанији.

„Свака част и Панатинаикосу и Осијеку, али екипе које су остале у конкуренцији су „оно право“. Ако ме питате да ли Звезда може и у полуфинале, рећи ћу – што да не. У сваки меч ћемо ући с жељом да победимо“.

Доказ да се у Звезди добро ради и да Павличевићеве ученице из меча у меч напредују је и тај што је бивши тренер црвено-белих Зоран Терзић, а сада селектор, на шири списак репрезентације поред Иване Нешовић и Иване Исаиловић уврстио и друге „звездашице“ – Марту Дрпу, Бојану Живковић…

„Наравно да је то показатељ свега позитивног што се дешава у Звезди и веома нам је драго што селектор у нас има поверења. Трудићемо се и да га оправдамо, да добрим играма помогнемо репрезентацији да на квалификационом турниру извади визу за Олимпијске игре у Пекингу“.

Ипак, додаје Ивана Нешовић, пре репрезентативних обавеза, предстоје још нека клупска искушења.

„У недељу у „Шумице“ долази Поштар и оштримо се за тај дерби. Биће то дуел две до сада непоражене екипе у Суперлиги и ја се искрено надам да ће тај епитет после овог меча остати крај Звездиног имена. Лига је уједначена, свако свакога може да победи. А, ми смо већ показале да пред нашом публиком, на нашем терену, можемо много“, као и увек оптимиста је Ивана Нешовић.

И то, са покрићем.

Претходни текстПореметили шпанце
Следећи текстНаставак сезоне померен