Станковић: Ми кадети смо као породица

115

Талентовани Никола Станковић важи за једног од најплеменитијих везних фудбалера, не само у Омладинској школи Црвене звезде, већ и шире. Миран пас, размишљање неколико потеза унапред и снажан ударац су оно што краси дечака рођеог 2003. године који представља једну од најважнијих карика у тиму Марка Неђића.

Могу само да будем задовољан оним што сам остварио на личном, и тимском плану. Мислим да индивидуално могу још много да напредујем и да моје најбоље партије тек долазе. Што се екипе тиче, ми смо као породица. Морам да истакнем да је атмосфера у екипи најзаслужнија за то што смо лидери на табели. Мислим да се и на терену примети колико смо компактни и колико се разумемо. Није случајно што смо први на табели– рекао је Станковић.

Постојала је дилема око Станковића и његове прекоманде у омладинце Црвене звезде, али је талентовани везиста ипак остао у нашој кадетској селекцији.

– Бачанин је отишао у омладинце почетком сезоне, још седморица из екипе је појачало омладинце Графичара. Била је дилема где ћу, али сам ипак остао и мислим да је то било најбоље решење у том тренутку.

Наши кадети су крајем јануара учествовали на престижном туриру у Саудијској Арабији где су показали да могу равноправно да се носе са европским екипама.

– Добри смо били, али мислим да смо заслужили бољи пласман. Квалитетом смо одскакали, сви су били одушевљени и један лош резултат нас је одвојио од полуфинала. Фалило нам је среће, али смо и ту показали колико можемо.

Због ситуације Ванредног стања, млади Станковић, стрелац осам и асистент за исто толико голова, налази се у родном Краљеву.

– Дружим се са породицом и пријатељима. Имам срећу да се близу моје куће налази фудбалски терен где највећи део дана проведем и где одрадим тренинг и све што је неопходно. У слободно време читам књиге.

Станковић, као и сваки дечак који је од рођења црвено-бели има јасан фудбалски циљ.

Остварење сна би било да дебитујем за Црвену звезду. Надам се испуњењу тог циља – истиче везиста рођен 2003. године.

Претходни текстМркела: Спремни чекамо наставак сезоне
Следећи текстПриче из историје – Звездина „Аида“