Резиме омладинаца – Моћ тима

60

Феноменалне резултате бележили су наши омладинци током јесењег дела полусезоне. Наши бисери су лидери Омладинске лиге Србије са шест бодова више у односу на пратећи Бродарац, а у Лиги шампиона за младе су изборили европско пролеће где ће одмерити снаге са Шерифом.

Неприкосновена “јединица” на голу нашег тима током јесени био је Андрија Катић. Талентовани чувар мреже рођен 2002. године је бранио на 22 меча током првог дела сезоне и примио 19 погодака, чиме је показао да је велики потенцијал и будућност Црвене звезде, те да није изненађујуће што је већ осетио “барут” сениорског фудбала у дресу Јагодине. Катић је на седам утакмица у првенству и једној у Лиги шампиона за младе успео да сачува мрежу.

Његова алтернатива, годину дана старији Лука Савић, бранио је за тим који са клупе предводи Славољуб Ђорђевић на једном мечу, у тријумфу нашег тима против Графичара, где је примио један погодак.

Одбрана наше омладинске екипе је нешто старија у просеку од осталих линија тима. Пре свега због Лазара Гачића и Николе Радовића, момака рођених 2000. године. Управо је Гачић покривао десну аут линију на 16 мечева, а забележио је и асистенцију. Његова алтернатива у првенству и стандардан члан екипе у Омладинској Лиги шампиона је две године млађи Стефан Митровић који је на 15 мечева забележио гол и асистенцију. Радовић је крај леве аут-линије одиграо шест утакмице, а стандарднији од њега био је Урош Благојевић који је на 19 мечева постигао гол и забележио две асистенције.

Штоперску четворку чинили су Мирко Миликић и Никола Савић, рођени 2001. године и годину дана млађи Давид Писар и најбољи омладинац за протеклу годину по избору клуба Александар Лукић.

Тандем који се сјајно допуњавао на терену чинили су управо Миликић и Лукић. Миликић је забележио 19 наступа, док је Лукић на 23 меча постигао и три поготка, чиме је показао да је врло опасан из прекида. Савић је одиграо четири меча, а Писар утакмицу више и постигао гол.

Славољуб Ђорђевић није могао да рачуна на Ричарда Одаду у Омладинској Лиги шампиона, али је снажни Кенијац био једна од централних фигура нашег тима у домаћем шампионату. На 16 утакмица, постигао је два поготка уз две асистенције. Његова алтернатива, али пођеднако важан за наш тим био је две године млађи Алекса Матић. Један од најинтелигентнијих младих фудбалера је на 19 мечева, постигао гол и забележио две асистенције, а ту је и његов „класић“ Александар Илић који је носио дрес нашег тима на девет мечева. Врло често испред њих деловао је Мартин Новаковић, момак који је нешто између „осмице“ и „десетке“ и који је на 19 мечева постигао четири поготка и остварио три асистенције.

Водили су „рат“ Андрија Радуловић и Петар Пиплица око тога ко ће да понесе звање најбољег асистента. Ипак, на крају их је претекао нападач Бабић, али су наши везисти показали велику луцидност и креативност. Радуловић је на 21 мечу постигао осам погодака уз седам асистенција, док је Пиплица на 22 меча постигао пет голова и забележио седам додавања која су претворена у гол. Најефикаснији везиста нашег тима био је Милош Пантовић, први фудбалер рођен 2002. године који је заиграо за сениорски тим Црвене звезде. Он је на 20 мечева постигао девет погодака и забележио две асистенције.

Искуство тиму доносили су Марко Дедијер и Иван Тејић, фудбалери рођени 2001. године Дедијер је на 10 утакмица постигао два гола и имао две асистенције, а Тејић је црвено-бели дрес носио на шест утакмица, исто као и нешто млађи Стефан Пешовић.

Предводио је са траком на руци наш омладински тим током првог дела сезоне Борисав Бурмаз. Талентовани нападач је на 18 мечева постигао 11 голова, што га чини првим стрелцем тима, а уједно је забележио и три асистенције. Илија Бабић који је примарно нападач, играо је и у везном реду ове јесени, а осим голова који су му примаран задатак, истакао се и асистенцијама. На 22 утакмице је постигао четири поготка уз 11 додавања која су претворена у гол.

Све похвале од руководства нашег клуба добили су Никола Крстовић и Урош Миловановић, који су као првотимци изразили жељу да помогну црвено-белим омладинцима. Крстовић је наступио на две утакмице, а Миловановић на шест, а уз то је постигао и четири поготка.

Марко Даничић је на два меча постигао погодак, а прекоманду у омладинце због сјајних игара у кадетској селекцији добио је Матеја Бачанин, најмлађи члан овог тима који је на 6 утакмица забележио асистенцију.

ГОЛМАНИ:

1. Андрија Катић– 22 утакмице и 19 примљених голова.

2. Лука Савић– 1 утакмица и 1 примљен гол.

ОДБРАНА:

3. Александар Лукић– 21 утакмица и 3 гола.

4. Урош Благојевић– 19 утакмица, 1 гол и 2 асистенције.

5. Мирко Миликић– 19 утакмица.

6. Лазар Гачић– 16 утакмица и 1 асистенција.

7. Стефан Митровић– 15 утакмица, 1 гол и 1 асистенција.

8. Никола Радовић– 6 утакмица

9. Давид Писар– 5 утакмица и 1 гол.

10. Никола Савић– 4 утакмице.

СРЕДИНА:

11. Петар Пиплица– 22 утакмице, 5 голова и 7 асистенција.

12. Андрија Радуловић– 21 утакмица, 8 голова и 7 асистенција.

13. Милош Пантовић– 20 утакмица, 9 голова и 2 асистенције.

14. Мартин Новаковић– 19 утакмица, 4 гола и 3 асистенције.

15. Алекса Матић– 19 утакмица, 1 гол и 2 асистенције.

16. Ричард Одада– 16 утакмица, 2 гола и 2 асистенције.

17. Марко Дедијер– 10 утакмица, 2 гола и 2 асистенције.

18. Александар Илић– 9 утакмица.

19. Иван Тејић– 6 утакмица.

20. Стефан Пешовић– 6 утакмица.

НАПАД:

21. Илија Бабић– 22 утакмице, 4 гола и 9 асистенција.

22. Борисав Бурмаз– 18 утакмица, 11 голова и 3 асистенције.

23. Урош Миловановић– 6 утакмица и 4 гола.

24. Матеја Бачанин– 6 утакмица и 1 асистенција.

25. Марко Даничић– 2 утакмице и 1 гол.

26. Никола Крстовић– 2 утакмице.

Претходни текстЗвездин атлетски лексикон: Михајло Мандић
Следећи текстЈесењи учинак голмана – Искуство и стабилност