Јесењи учинак голмана – Искуство и стабилност

65

Црвена звезда је у овој полусезони направила велики успех уласком у групну фазу Лиге шампиона, као и освајањем јесење титуле 11 бодова више у односу на другопласиране. Наши чувари мреже забележили су одличне резултате и можемо рећи да је и за њих ова полусезона била успешна.

Владан Милојевић је ове сезоне могао да рачуна на петорицу голмана – Милана Борјана, Зорана Поповића, Николу Васиљевића, Александра Станковића и Милоша Гордића (на позајмици у Дорћолу).

Први чувар мреже Милан Борјан ове сезоне одиграо је највише утакмица – укупно 30 мечева на којима је стајао међу стативама Звездиног гола. У Суперлиги Србије Борјан је бранио на 16 мечева у којима је примио само 11 голова, док је на седам мечева остао несавладан.

У Лиги шампиона репрезентативац Канаде бранио је на свих шест мечевима, као и у квалификацијама за најелитније европско такмичење – 8 утакмица.
Треба напоменути да је ове сезоне наш чувар мреже забележио 100. наступ у црвено-белом дресу. Борјан је до сада у Црвеној звезди одиграо 122 утакмица у свим такмичењима, док је на 57 мечева био несавладан.

Други голман и момак који се обично налази на клупи за резерве, Зоран Поповић, својим партијама је показао да је достојна замена за Милана Борјана.
Поповић је у Звезду стигао у јулу прошле године, а ове сезоне бранио је на шест утакмица, од којих су четири била у првенству, а два у Купу Србије. У Суперлиги Поповић је бранио против Напретка, Рада, ТСЦ-а и Радника и био несавладан у дуелима са Крушевљанима и екипом из Сурдулице. У Купу Србије Поповић је бранио на оба меча – против Трепче и Мачве – и на тим мечевима није био савладан.

Ове сезоне у наш тим је стигао Никола Васиљевић, који је у осам мечева седео на клупи за резерве, али није добио прилику да дебитује. Поред Борјана и Поповића, Васиљевић ие био трећа опција, али је стручни штаб одлучио да га не шаље на позајмицу, истакавши да је 23-годишњој летошњој аквизицији више потребан рад са нашим тренерима, него играње утакмица.

Слична ситуација важи и за Александра Станковића. Млади чувар мреже и изданак Звездине Омладинске школе прошле сезоне бранио је боје наше филијале Графичар и сјајним партијама помогао екипи да уђе у Прву Лигу Србије. Због одличних партија у развојном тиму Станковић је пребачен у први тим Црвене звезде и кроз рад са нашим тренерима очекује се да бисер Омладинске школе буде ослонац нашег тима у будућности.

Млади Милош Гордић је такође изданак Омладинске школе Црвене звезде, он тренира са првим тимом, али брани на позајмици у Дорћолу. За један од најстаријих београдских клубова наш чувар мреже бранио је на већини утакмица и тиме стиче неопходно искуство сениорског фудбала.

Претходни текстРезиме омладинаца – Моћ тима
Следећи текстКалендар КК Црвена звезда мтс за 2020. годину у продаји