Црвена звезда засијала у Милану!

59

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Армани у Милану!

Црвено-бели су свих 40 минута играли сјајну одбрану, али је она заиста била фасцинантна у другом полувремну када је домаћин постигао само 27 поена. Сјајна одбрана, али и веома паметна решења у нападу током читаве утакмице, о чему сведочи осам изгубљених лопти целог тима.

У брилијантној тимској победи бриљирао је Лорензо Браун који је поново потврдио да је у изврсној форми. Меч је завршио са 21 поеном, од којих се издвајају они у завршници меча, а уз то имао и седам асистенција и четири скока. Пратио га је Били Берон са 17 кошева.

Од почетка утакмице црвено-бели су били веома мотивисани. Одлична игра у одбрани омогућила је црвено-белима да утакмицу уведу у ритам који је њима одговарао. Ипак, индивидуални квалитет домаћина држао је утакмицу у егалу. Ниједна екипа није могла до осетнијег вођства, црвено-бели су на свом конту имали плус четири када је расположени Лорензо Браун погодио тројку – 13:17. До краја периода Звезда је задржала вођство на свом конту – 18:20.

Почетком другог периода црвено-бели су увечали вођство преко Дерика Брауна, али је онда уследила серија Арманија 8:0 коју је заокружио Немања Недовић тројком. Узвратио је Филип Човић, а добра одбрана црвено-белих није дозволила да се серија домаћина настави. Домаћин је на два минута пре краја друге деонице поново дошао до ’’плус пет’’ – 36:31, али је Били Берон тада имао спреман одговор.

До краја деонице екипа из Милана је сачувала вођство, али је оно било свега пола коша јер је Лорензо Браун тик пред звук сирене положио – 40:39.

Периоди добре одбране из првог полувремена прерасли су у одличну одбрану у континуитету. Армани се мучио да пробије бедеме гранитне одбране изабраника Драгана Шакоте. О томе најбоље сведочи податак да је домаћин за цео трећи период постигао свега 10 поена, укључујући и тројку Мајкла Рола у самој завршници. У трећем кварталу блистао је Лорензо Браун и био један од најзаслужнијих за серију 12:2 која је у завршници трећег периода донела и двоцифрену предност Звезди – 47:57. Поменути Рол смањио је шутем за три поена предност и поставио на крају треће деонице ’’минус седам’’ на семафор – 50:57.

Фасцинантна одбрана црвено-белих наставила се и у последњем кварталу. Она је чувала вођство које ни у једном тренутку није падало испод пет поена. Одговорност у нападу била је у рукама Лоренза Брауна који је увек налазио решење када је било потребно. Берон је погађао важну тројку, Гист пронашао поене из елеј-упа који је креирао сјајни Браун. Петорка Браун, Берон, Џенкинс, Браун и Гист била је гранит који није могао Армани да пробије.

На крају велика победа. Друга на гостовању у Евролиги након Каунаса.

Црвена звезда мтс: Кузмић 2, Д. Браун 12 (4ск), Човић 2, Л.Браун 21 (7ас, 4ск), Давидовац 6 (44ск), Фаје 6 (6ск), Берон 17, Добрић 3, Гист 2 (6ск), Џенкинс, Симанић, Оџо 6.