Промашена тема и опасне тезе господина Репеше

45

КК Црвена звезда мтс непријатно је изненађен излагањем тренера КК Будућност ВОЛИ Јасмина Репеше, који је своју конференцију за медије након друге утакмице плеј офа АБА лиге јтд у Београду, искористио да дешавања у хали „Александар Николић“ окарактерише као покушај „линча, и понашање за психијатрију“…

КК Црвена звезда мтс има дугу и поносну историју у којој је организовао захтевне и важне утакмице, међу којима је и више десетина у доигравањима, Евролиге, Еврокупа, АБА или српске лиге…

Своје излагање господин Репеша пребацио је са пораза свог тима, на овим просторима, увек популаран „терен“ политике и односа међу народима на просторима бивше Југославије, и тиме грубо заменио тезе у свом излагању. Свако може да погреши, па и господин Репеша, али за врло информисаног и умереног човека каквог га је знала (до недеље) кошаркашка публика у Србији и Београду, просто нам је невероватно да се није информисао око „извесних догађаја“ који су обележили прошлогодишњу завршницу плеј офа истог овог такмичења.

Заиста нам је жао ако је господин Репеша претрпео душевни и психички бол у Београду, али сматрамо да је то производ нервозе изазване обавезама које је преузео од својих налогодаваца, који га плаћају. Ми ту не можемо да помогнемо, јер је у питању његов приватни аранжман.

Зарад истине, ако се господин Репеша није информисао, или знао, ми као клуб смо ту да га подсетимо шта се дешавало прошлог пролећау Подгорици: Организовани напад на играче КК Црвена звезда мтс одмах по доласку у хотел „Подгорица“, бацање петарди и топовских удара на играче приликом представљања играча пре почетка утакмице, физички напад на свакога у хали ко је имао неко обележје Црвене звезде, организована скандирања „Убиј Цигана…Четници…“ бацање свињских одрезака на клупу Црвене звезде са намером да се понизи тада играч Црвене звезде Ален Омић, рушење заштитне ограде иза клупе са играчима Црвене звезде, председник клуба који је у гледалишту стојећи пратио утакмицу ван свих, било каквих протокола који постоје о организацији једне утакмице и био засут најгрубљим увредама, као и чланови његове породице…има тога још што господин Репеша „не зна“, али би нам требало много простора и времена да пребројимо све „пропусте“ у прошлогодишњем финалу плеј офа, од доласка делегације КК Црвена звезда мтс у Подгорицу. Није заборављено, али неко покушава да представи као да се то није догодило?

КК Црвена звезда мтс никада се није слагао, нити подржавао било какво насиље на спортским борилиштима, и увек ће апеловати да спорт остане спорт. И заиста не знамо каквој атмосфери линча је говорио тренер КК Будућност ВОЛИ? Међутим, као клуб за који навијају милиони људи, нећемо дозволити ни да неко „заборавља“ поједина дешавања у прошлосезонског финала, а посебно да мења тезе и „припрема терен“ за идентичну атмосферу у Подгорици, као она која је виђена прошле године на истом месту. Нити то може да ради господин Репеша, а још мање поједини „аналитички“ портали финансирани од стране разних сумњивих извора, који су од понедељка почели да „подгревају“ атмосферу „шокирани“ оним што су „видели и доживели“ у Београду?

Ми нисмо заборавили шта се дешавало у Подгорици у априлу 2018.године, а очигледно да нису ни многобројни навијачи Црвене звезде и српска јавност.

Колико су били „угрожени“ у Београду, говори и податак, да су појединци из делегације КК Будућност ВОЛИ, вербално и физички насрнули на људе за записничким столом, помоћне судије, незадовољни појединим скандирањима са трибина (на које је званични спикер сваки пут правовремено реаговао) о чему постоји и записник делегата утакмице, који је то све видео и унео у свој записник.

Господин Репеша би требало да зна, да као што не постоји колективна одговорност навијача Црвене звезде за атмосферу у хали, тако не постоји ни колективна амнезија код истих, који су видели и памте, што су на првом месту као људи, доживели многи у делегацији КК Црвена звезда мтс током прошлогодишњег боравка у Подгорици.

КК Црвена звезда мтс као клуб за који навијају милиони људи, свестан је своје друштвене одговорности.Зато позивамо бројне навијаче Црвене звезде у Црној Гори и Подгорици да се понашају фер и коректно у дворани „Морача“, бодре нашу екипу, уједно имајући у виду одличне односе са навијачком групом „Варвари“ из Подгорице.

КК Црвена звезда мтс