Храброст и воља – 1:0

142

Кошаркаши Црвене звезде мтс повели су у полуфиналној серији АБА лиге. Црвено-бели су у дворани која је била обојена у црвено савладали Партизан Нис резултатом – 106:101.

Црвено-бели су били храбри. Црвено-бели су желели. А срећа прати храбре. Када је она окренула леђа, вољни моменат није зафалио. Звезда је била спремнија за тај кош више и напад који ће окренути утакмицу.

На крају Црвена звезда мтс – Партизан Нис 106:101 (21:11, 15:24, 24:28, 25:22, 21:16)

Велики број преокрета, огромна борба, али и веома квалитетна утакмица је виђена у дворани ’’Александар Николић’’ која је овом приликом била обојена у црвено. Велики број навијача давао је ветар у леђа Звезди када је било добро, али и када није. У другој деоници црвено-бели су имали плус 11, а већ у трећој је Партизан био тај који је повео истом разликом.

Феноменалне роле Филипа Човића, Дејана Давидовца и Билија Берона у преломним моментима одлучиле су победника, али пре свега храброст и жеља.

До победе су изабранике Милана Томића водили Били Берон са 23 поена, Дејан Давидовац који је постигао 18 кошева и имао шест скокова и Филип Човић који је меч завршио са 16 поена и девет асистенција.

Доста нервозан почетак црвено-белих, без правог нападачког учинка, али и поред тога српски шампион је имао предност 5:2 у уводних четири минута игре. Праву експлозију у крцатој дворани „Александар Николић“ изазвао је Били Берон са две везане тројке које су донеле готово двоцифрену предност – 11:2. Добрим ролама Риверса и Цирбеса са клупе Звезда је успела да одржи предност после првих десет минута игре 21:11.

Кеј Си Риверс био је одлично расположен и у наставку утакмице, па су црвено-бели његовим поенима одржавали двоцифрену предност.

Партизан је успео резултатски да се врати захваљујући шуту за три поена који их је послужио у битним тренуцима, а црвено-бели су изгубили ритам из првог дела игре. У завршници другог дела Банџа Си је погодио тројку која је вратила ривала на само поен заостатка – 36:35. То је био и коначан исход након 20 одиграних минута.

По први пут на мечу Партизан је повео у трећој деоници, а након поена Лендејла стекао осам поена предности – 39:47. Поени Стартоса Перпероглуа прекинули су серију ривала. Међутим, није било траженог нападачког ритма и након тројке Маринковића Партизан је имао плус 11 – 41:52. Тада су стигли важни поени Цирбеса уз фаул. Звезда је тражила ритам, а Филип Човић покушао да убрза ритам. Он је и вратио црвено-беле са четири везана поена на минус шест – 48:54. Партизан је одолевао, али је Звезда хватала ритам. Тројка Давидовца био је погодак са те раздаљине након много времена, а онда је уследила још једна и Звезда је пришла на само минус два – 57:59.

Ривал је поново отишао на шест поена разлике након тројке Маринковића, узвратио је истом мером Огњен Добрић и на крају треће четвртине резултат је био 60:63.

Још пет везаних поена, а укупно осам Огњена Добрића креирали су ново вођство црвено-белих – 65:63! Популарни Шеги је играо симултанку, а награда за сјајну игру Човића дошла је у виду и његове тројке – 68:63 на осам минута до краја. Дворана је кључала.

Тројка о таблу вратила је Партизан у игру, али Звезда није дозволила нови пад у игри. Пре свега захваљујући сјајним ролама Човића, Добрића и Давидовца. Међутим, офанзивни скок и расположени Маринковић су успели да одрже утакмицу готово у егалу.

Давидовац је преузео лопту у преломним тренуцима, био је активан у нападу, али и на скоку. Након његова четири везана поена Звезда је имала четири поена предности. Ипак, на другој страни је Маринковић погодио тројку на 27 секунди пре краја и смањио разлику на минус један – 84:83.

Филип Човић је погодио један од два пенала, а онда је Ренфро погодио за изједначење на 2.9 секунди пре краја. За победу је шутирао Кеј Си Риверс, али за мало био непрецизан. Уследио је продужетак.

Човић и Давидовац преузели су одговорност на себе и у продужетку. Ипак, ниједна екипа није стицала осетније вођство. Тројка Загорца донела је ривалу изједначење на минут пре краја, а онда је Били Берон погодио невероватно полагање уз неспортску грешку. После тога поново је ишла лопта у руке невероватном Билију Берону који је поново имао сјајан продор за плус пет – 101:96. Семафор је показивао нешто мање од 38 секунди пре краја. Берон је имао и мирну руку са линије пенала.

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 106:101 (21:11, 15:24, 24:28, 25:22, 21:16)

Црвена звезда мтс: Регланд 6, Човић 19 (9ас), Перпероглу 4, Давидовац 18 (6ск), Лазић 5, Фаје 2 (5ск), Берон 23, Добрић 8, Симанић, Риверс 12, Цирбес 6, Оџо 6 (5ск)

Претходни текстЈирка: Напредујем сваки дан
Следећи текстТомић: Сви радимо да вратимо Звезду у Евролигу