Све је спремно за нови турнир „Марко Ивковић“

72

Евролигин турнир за јуниоре „Марко Ивковић“ 2019. године отварају екипе Црвене звезде мтс и Олимпијакоса у петак од 10 часова. За место на заврпном турниру у Виторији боре се: Венеција, Олимпијакос, Цедевита, Фенербахче, Мега, Олимпија, Спарси и домаћин Црвена звезда. Сви мечеви у „ФМП Арени“.

Црвена звезда и град Београд и Република Србија већ дуги низ година организују Евролигин „Next Generation“ турнир „Марко Ивковић“ за јуниоре играче до 18 година. Овај турнир који се сваке године организује крајем фебруара је и од стране Евролиге оцењен највишим оценама.

Ове године за једно место на финалном турниру бориће се 8 тимова подељених у две групе.

У групи А такмичиће се екипе Цедевите, Венеције, Олимпијакоса и домаћина турнира Црвене звезде.

У групи Б налазе се екипе Спарса, Фенербахчеа, Олимпије и екипе Меге.

Утакмице ће се играти од петка до недеље у дворани у Железнику, а турнир отварају екипе Олимпијакоса и Црвене звезде.

Црвена звезда као бивши првак Европе и двоструки финалиста (Мадрид и Берлин) има низ од 39 узастопних победа и 8 узастопних освојених квалификационих турнира који су организовани у Београду. И ове године црвено-бели улазе у такмичење са највишим амбицијама, као и цео клуб који жели поново да без грешке организује овај турнир и поново се покаже као беспрекоран домаћин.

Све екипе смештене су у хотелу Краун Плаза, а све утакмице биће као и претходне две сезоне бити покривене и преносима, што кроз ТВ преносе, као и кроз остале платформе и друштвене мреже, по чему је београдски турнир јединствен међу осталим квалификационим турнирима у Европи.

Ове године клубови који стижу у Београд имају доста искуства што се тиче наступа на овим турнирима, уз неколицину момака од којих се много очекује и у сениорској кошарци…

Екипа Цедвеите враћа се у такмичење након прошлосезонске паузе, ово ће им бити 8. наступ у квалификацијама, последњи пут 2017. године били су пети у шпанском Хоспиталету. Екипа Олимпијакоса највећи успех остварила је прошле године када је била 4. на турниру у Минхену. Екипа Венеције по четврти пут ће учествовати на квалификацином турниру, прошле сезоне италијански тим је био шести у Београду.

У Групи Б уз екипу Олимпије, највећи стаж учествовања на овим турнирима има екипа Фенербахчеа која ће по девети узастопни пут играти ово такмичење. Финалиста из 2012. године долази у Београд са великим амбицијама, а највећег ривала у групи имаће у екипи Меге која је пре две године играла финале турнира у Истанбулу, док је прошле завршила такмичење као трећепласирана. Олимпија ће се по 12. пут борити за учешће на завршном турниру. На свом последњем учешћу 2017. године у шпанском Хоспиталету словеначки клуб је био седми. У знаку броја 7 је и екипа „Спарса“ која ће по седми пут учествовати на овом турниру, а прошле сезоне екипа која је 2016.године играла финале против Црвене звезде била је седма.

Комплетна сатница одигравања утакмица:

Петак
Црвена звезда мтс – Олимпијакос 10 часова
Цедевита – Венеција 12.00
Фенербахче – Спарс 14.00
Мега – Олимпија 16.00
Црвена звезда мтс – Венеција 18.00
Олимпијакос – Цедевита 20.00

Субота
Мега – Фенербахче 10.00
Олимпија – Спарс 12.00
Олимпијакос – Венеција 14.00
Црвена звезда мтс – Цедевита 16.00
Спарс – Мега 18.00
Фенербахче – Олимпија Петрол 20.00

Утакмице за пласман од 3-8. места играју се у недељу од 10 часова, као и стандардна такмичења у закуцавању и шутирању тројки.

Финале је на програму у недељу од 19 часова.

Претходни текстЗвездина рапсодија увертира за Ф4
Следећи текст74 трофеја за 74 године постојања