Звезда у полуфиналу Купа након неизвесне завршнице

61

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Динамик у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа. Црвено-бели су након неизвесне завршнице славили резултатом 75:70 и обезбедили пласман у полуфинале где их у суботу од 21 час чека Мега Бемакс.

Црвена звезда није блистала, далеко од тога, али је остварила победу и то се на крају једино рачуна. Црвено-бели су након драматичне утакмице у којој су готово 39 минута били у резултатском заостатку, обезбедили пласман у полуфинале. На крају, савладан је Динамик резултатом 75:70.

Јунаци победе Црвене звезде мтс били су Били Берон и Огњен Добрић, али никако не треба занемрити изврсну игру у четвртој деоници Борише Симанића, као и Филипа Човића, Дејана Давидовца, али и битне скокове Маика Цирбеса. Ипак, у преломним моментима одговорност је преузео Били Берон, а меч винер био Огњен Добрић.

Црвено-бели су започели меч са недовољно енергије. Силно мотивисани Динамик је то искористио и стекао вођство у раној фази. Тренер Милан Томић тражио је петорку која ће донети енергију његовој екипи, а то се догодило средином другог периода. Динамик је имао готово двоцифрено вођство (14:23), а онда је агресивна одбрана Црвене звезде креирала серију 9:2 – 23:25.

Међутим, Динамик је одговорио са две нове тројке и одбио налет Звезде. Уз 50 одсто шута за три поена ривал је креирао двоцифрено вођство, док је на другој страни игра црвено-белих била непрепознатљива – 24:36. Тројка у завршници Огњена Добрића смањила је предност ривала на 30:39.

Почело је тројком Глишића, али су две узастопне тројке Борише Симанића најавиле бољу игру Црвене звезде – 36:42. Ипак, Динамик је и даље одоловеао. Након нове тројке Глишића Динамик је имао 13 поена предности – 38:51. Након тајмаута који је тражио Милан Томић заблистао је Дејан Давидовац са пет узастопних поена и смањио предност ривала. Међутим, Звезда није долазила до игре у континуитету.

Динамик је имао 13 поена предности у завршници трећег периода када је Бориша Симанић погодио изразито битну тројку – 48:58.

Почетком четвртог периода Звезда је показала велику енергију и сјајну игру у одбрани. Погодио је Берон тројку, а затим Филип Човић из продора и након тројке сјајног Огњена Добрића црвено-бели су смањили разлику на само минус два – 56:58.

Ипак, утакмица далеко од тога да је била решена и драматична завршница против борбеног ривала није изостала. Када је карактер био на испиту, црвено-бели нису ни овог пута пали. Берон и Добрић били су смирени са линије пенала, а чврста одбрана је завршила остатак посла.

Ноћ ће бити кратка, али већ сутра од 21 час Црвена звезда мтс игра полуфинале Купа Радивоја Кораћа против екипе Мега Бемакса.

Црвена звезда мтс – Динамик 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12)

Црвена звезда мтс: Реланд 3 (8ас), Човић 3 (4ас), Кешељ, Перпероглу 1, Ненадић, Лазић 2, Берон 21, Добрић 13, Ристић 3, Симанић 13 (5ск), Цирбес 3 (7ск).

Марко Кешељ:

Као што сви знате, прва утакмица на Купу је веома незгодна, а противник је био веома расположен и распуцан. Нама је требало много времена да пронађемо ритам у одбрани. Срећом успели смо у четвртој деоници и успели да преокренемо утакмицу.

Не бих рекао да смо потценили противника, али нисмо показали најбоље лице у 30 минута. Утицало је можда и што смо промашили отворене шутеве на почетку па је можда то утицало на игру у нападу. Ипак, пре свега грешка је била у мањку енергије у одбрани.

Милан Томић:

Честитам Динамику на одличној утакмици, а мом тиму за повратак на утакмицу. Ако се не варам, вратили смо се из минуса од 13 поена. Важно је да смо победили. Сигурно да нисмо играли добру кошарку. Није оправдање, али Филип Човић је био болестан седам дана, Перпрероглу није тренирао десет дана због проблема са леђима, Лазић се вратио после шест недеља. Сигурно се и хемија у екипи мало пореметила. Сигурно је да ћемо боље одиграти у полуфиналу и бићемо спремни за ту утакмицу.

Мегина утакмица је личила на нашу, да било је сличности. Да ли мислим да смо фаворити? Ево фаворита (Томић показује на папир са статистиком). Куп је специфично такмичење, не само код нас, већ широм Европе и у њему нема фаворита.

Претходни текстЦрвено-бели славили у вечитом дербију
Следећи текстЦрвено-бели у недељу дочекују Раднички