Црвено-бели отварају сезону у Лакташима

77

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у четвртак у Лакташе, где ће се до недеље одржати Суперкуп АБА лиге.

Тренер Милан Томић повео је на пут аутобусом све расположивре снаге, а пре тренинга који ће екипа одржати у четвртак у вечерњим часовима у дворани у Александровцу, први тренер црвено-белих учествовао је у заједничкој конференцији за медије, која је у организацији ТВ Арена Спорт одржана у четвртак у дворани у Лакташима,а на којој су учествовали тренери Цедевите, Задра (први пар програма у петак) и Олимпије и Црвене звезде (последњи меч четвртфинала Суперкупа 20.30 часова):

Припреме су прошле у најбољем току. Као што знате – имали смо двојицу повређених играча: Давидовца и Ненадића, а и Фаје је имао проблема са леђима. Битно је да имамо добру екипу, да када је неко повређен – други могу да попуне то место истим квалитетом – рекао је тренер црвено-белих и додао:

Ми крећемо са првом званичном утакмицом. Идемо корак, по корак, Нико од тренера, играча, или председник клуба не потписује уговор са пехаром и победом. Кошарка је спорт где играју две екипе. Надам се да ће навијачи имати прилику да виде добру игру и оду задовољни кући – рекао је Томић.

Црвено-бели су у четвртак увече одрадили тренинг у реновираној дворани у Александровцу, а након њега капитен Бранко Лазић је изнео своја очекивања од Суперкупа у Лакташима:

Свака утакмица овде је прилика за нас да се додатно уиграмо, и идемо корак по корак. Добро тренирамо, имали смо неколико одсутних играча током претходног периода, Цирбеса, Фајеа, Давидовца и Ненадића. Први противник је Олимпија, добра екипа и мораћемо да одиграмо добро ако желимо победу. Посебно имамо жељу да одиграмо меч пред нашим навијачима у овим крајевима, јер знамо да Црвена звезда има пуно навијача овде, тако да их позивам овом приликом да дођу и поздраве овај нови тим са којим улазимо у сезону – рекао је капитен црвено-белих.

Екипа ће до утакмице са Олимпијом која је на програму у петак, одрадити два тренинга, планирано је и дружење са навијачима из Републике Српске у четвртак увече, а црвено-бели званично сезону отварају утакмицом која почиње у 20.30 часова.

Уколико савладају словеначког лигаша, у суботу ће такође у вечерњем термину играти са победником дуела Цедевита – Задар.

Претходни текстЗвезда и ТЕНТ у финалу “Шалетовог меморијала”
Следећи текстЗвезда спремна за старт сезоне, очекивања Љубеновића и Рајичевића