Први пораз у АБА лиги

57

Први пораз црвено-белих у АБА лиги од екипе Будућности у дворани у Железнику 75:79. Најефикаснији Рочести са 23 поена, наредни противник у регионалном такмичењу Цедевита у Загребу. У петак деби пред домаћом публиком у Евролиги против Барселоне.

Кошаркаши Црвене звезде мтс доживели су први пораз у овогодишњем издању АБА лиге пошто су пред 2500 гледалаца у дворани у Железнику изгубили од екипе Будућност ВОЛИ 75:79 (16:17, 18:13, 16:22 и 25;27).

Најефикаснији код црвено-белих био је Тејлор Рочести са 23 поена и 7 асистенција, Џејмс Фелдин убацио је 14, двоцифрен учинак имали су и Лазић и Лесорт са по 10 поена. У екипи Будућности Немања Гордић био је најефикаснији са 17 поена.

Резултатски врло уједначена утакмица у првом полувремену, које су црвено-бели решили у своју корист 34-30, добила је потпуно другачији ток у наставку.

При резултату 36:30 кошаркаши Црвене звезде мтс имали су три напада да увећају своју предност, али је гост одговорио серијом далекометних шутева у којима је предњачио Николић, па су кошаркаши Будућности након серије 20-4 повели са 50:40.

Ипак, црвено-бели су брзо одговорили серијом 7-0 и поново се вратили у утакмицу која је имала чак 36 промена вођства. Велики утицај на крајњи исход утакмице имала је и искључујућа техничка грепка за искусног Антића, али су у самом финишу црвено-бели ипак имали шансу да победе.

При резултату 75:77, Џејмс Фелдин је имао отворен шут за три поена, али је нажалост, био непрецизан, па су бодови отишли у Подгорицу.

КК Црвена звезда мтс:
Кешељ, Радичевић, Лазић 10, Лазаревић, Антић 3, Добрић 2, Фелдин 14, Јанковић 4, Рочести 23+7 ас+4ск,Лесорт 10+6 ск, Јовановић, Бјелица 9+6 ск.

Душан Алимпијевић, тренер Црвене звезде мтс:
Честитам Будућности на потпуно заслуженој победи, очигледно су је више желели. То се видело од првог минута. Пут и умор не смеју да се помињу. Морали смо да победимо и ставимо тачку на један добар период на почетку сезоне. Ако сада причамо о умору, шта ћемо тек говорити када сезона одмакне. За темпо у коме се ми налазимо потребно је да се више играча укључи. Константно улазим у ту причу. Играчи који су против Жалгириса имали мању минутажу, требало је да неке ситуације боље и лакше реше. Пре свега ту причам о одбрани. Пошто се не очекује да они решавају меч. Није ово ни први ни један пораз. АБА лиге је поприлично јака, прецизније уједначена. А, на нама је да спречимо да се овакве ствари више не дешавају.

Огњен Добрић, играч Црвене звезде мтс:
Имали смо тај пад у трећој четвртини који нас је коштао утакмице. Нисмо успели да се вратимо. Противник је уложио више енергије, изгарао је за сваку лопту. Може да се каже да је умор разлог за пад енергије. Али, то не може да буде алиби.

У наредном колу екипа Црвене звезде мтс гостује екипи Цедевите у Загребу, а пре тога у петак очекује је деби пред домаћом публиком у дворани „Александар Николић“ у Евролиги, против Барселоне.

Претходни текстПешић: На Маракани можемо много
Следећи текстКадеткиње успешно започеле одбрану трофеја