МИнималан пораз храбре Звезде у Каунасу

66

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени на старту Евролиге од Жалгириса у Каунасу 78:76. Тејлор Рочести имао шут за победу, Бјелица са 18 и Антић са 17 поена најефикаснији. Наредни противник Барселона 20. октобра у Београду.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у 1. колу новог издања Евролиге од шампиона Литваније Жалгириса резултатом 78:76 (15:13, 28:27, 10:17 и 25:19) у драматичној утакмици у којој је Американац Тејлор Рочести имао прилику да донесе победу шампиону АБА лиге.

У препуној „Жалгирио Арени“ која је видела квалитетну и праву Евролигашку утакмицу црвено-бели су се показали у добром издању, и поред чињенице да бодови остају у Каунасу.

У екипи Црвене звезде мтс најфикаснији је био Милко Бјелица, са 18 поена, пратио га је искусни Перо Антић који је убацио 17 поена, двоцифрен је био и Рочести са 10 поена и 7 асистенција.

У екипи Жалгириса Јанкунас је са 15 поена био најефикаснији, поен мање убацио је Кевин Пенгос.

И поред чињенице да би цела утакмица могла да стане у последњих 12 секунди када је Црвена звезда мтс имала напад за продужетак или победу, у Литванији је виђен добар меч и резултатска клацкалица у већем делу утакмице.

Након изједначеног почетка, на први одмор одлази се резултатом 15:13, а највећи терет на старту понели су најискуснији: Антић (5 поена), Лазић који је погодио тројку из угла и Милко Бјелица који је такође погодио једну тешку тројку.

До полувремена Жалгирис је заиграо нешто боље од црвено-белих у последња три минута када је први пут повео са +4 (33:29), а на почетку последњег минута Улановас поентира и доноси Жалгирису +6.

На полувремену је било 43:40 након погодјених пенала Лазића,а изванредна игра црвено-белих и најбоље раздобље у целој утакмици виђено је у трећој четвртини коју је Црвена звезда мтс добила 17:10. Творац преокрета био је Милко Бјелица, пратили су га Антић, Радичевић и Добрић.

Почетак последње деонице донео је и +6 за црвено-беле након коша Јанковића, али је тај налет примирио Пангос двојком и тројком, а након тројке Вајта Жалгирис је направио серију 11:1 и преузео контролу утакмице (67:62).

Ипак, новом ролом Антића (тројка ,двојка, па поново тројка за 73:74) црвено-бели хватају прикључак, улази се у драматичну завршницу у којој је Улановас био миран и прецизан са линије пенала, Бјелица је при резултату 73:78 погодио тројку, а након одбрањеног напада Жалгириса, Рочести је преузео одговорност, али је промашио тројку за победу.

КК Црвена звезда мтс:
Радичевић 3, Дангубић, Лазић 5,Лазаревић, Антић 17, Добрић 4, Фелдин 8, Јанковић 5, Рочести 10, Лесор 6, Јовановић, Бјелица 18.

Тренер КК Црвена звезда мтс Душан Алимпијевић:
Као што сам и најавио пре ове утакмице, да ће мали детаљи одлучити ову утакмицу, тако је и било, они су били веома важни. Једна од њих је заграђивање скока. Имали смо великих проблема у првом полувремену са тим. Веома сам задовољан јер смо играли на овај начин. У ростеру имам пет играча који нису имали искуство наступа у Евролиги, а на крају смо имали шут за победу. То је кошарка – некад победиш, некад изгубиш. Честитам Жалгирису и њиховом тренеру Шарунасу Јасикевичијусу.

Црвено-бели се враћају у Београд у суботу у поподневним часовима, и одмах ће одрадити тренинг пред недељну утакмицу АБА лиге против Будућности, а наредни противник у Евролиги је Барселона у петак 20.октобра у Београду.

Претходни текстТренери Хофенхајма гостовали Звезди
Следећи текстЦрвена звезда – Рудар 28:25 (15:13)