Црвена звезда – Рудар 28:25 (15:13)

113

Рукометаши Црвене звезде забележили су и четврту победу у Суперлиги. У „Шумицама“ савладан је Рудар из Костолца – 28:25! Најефикаснији је био Дејан Бабић са 7 голова.

Иако је током већег дела сусрета Црвена звезда имала предност, средином утакмице и пет голова предности, екипа из Костолца је успела да се резултатски врати, поведе и уведе утакмицу у неизвесну завршницу, која је припала Црвеној звезди.

Рудар је имао почетну предност, која је у 9.минуту износила два гола предности, али црвено-бели су успели да начине преокретом головима Младена Шотића, Кљајић је Звезду одве на плус три, а Мошић потврдио предност пред одлазак на полувреме.

Друго полувреме је отворио голом на свом повратничком дебију Дамјан Блечић, а када је капитен Дејан Бабић са два гола Звезди донео предност од пет голова, очекивало се да ће црвено-бели раније преломити сусрет у своју корист.

Међутим, Рудар се серијом 4:0 приближио Звезди, а минималну предност екипе Ненада Перуничића је одржавао капитен Бабић. Новом серијом и головима Недељковића и Будовића гости су дошли до великог преокрета у 51.минуту дошао до вођства, 24:25!

У наредних десет минута уследила је драма, а Александар Бабић је поново у одлучујућим моментима био најприсебнији и два пута погађао мрежу бившег тима, и прекинуо Звездин пост од четири минута без гола.

Период од 5 минута без гола прекинуо је Љубојевић, а затим Шотић шестим голом на мечу поставио коначних 28:25.

Најефикаснији је био капитен Дејан Бабић са 7 голова, и заслужио призаање и епитет играча утакмице. Младен Шотић је постигао 6 голова. У редовима гостију, Недељковић је постигао 8 голова.

У наредном колу Црвена звезда гостује у Зубином потоку, екипи Мокре Горе.

Црвена звезда – Рудар 28:25 (15:13)
Београд, дворана: „Шумице“. Гледалаца: 200. Судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка). Седмерци: Црвена звезда 1 (1), Рудар 4 (4). Искључења: Црвена звезда 14, Рудар 2 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Шотић 6, Радисављевић, Мошић 1, А.Бабић 4, Љубојевић 5, Блечић 1, Палевић, Пешић, Љубеновић, Бугариновић, Пејчиновић, Матичић, Мандић 2, Д.Бабић 7, Кљајић 2. Тренер: Ненад Перуничић
РУДАР: Татари, Аврамовић 2, Вуковић 1, Недељковић 8, Тица 4, Шукић 1, Мурина, Уранкар, Будовић 1, Мрвовић, Инић, Ђорђевић, Милошевић 7, Недељков 1, Божић, Мердовић. Тренер: Драган Ајдачић

Претходни текстМИнималан пораз храбре Звезде у Каунасу
Следећи текстЦрвена звезда – Будућност, епизода #84