Комплетирана „Звездина слагалица“

55

Четворогодишње уговоре са КК Црвена звезда мтс потписали Стефан Лазаревић, Драган Апић и Дејан Давидовац.

Играчи који су прошле сезоне имали значајне улоге у великом успеху и пласману ФМП-а у финале домаће лиге, потписали су четворогодишње уговоре са црвено-белима.

Стефан Лазаревић је рођен у Београду 20. августа 1996. године. Поникао је у млађим селекцијама цррвено-белих, а као капитен је 2014. године предводио екипу Црвене звезде до титуле јуниорског првака Европе у Милану.

Игра на позицијама високог бека и крила, за први тим црвено-белих дебитовао је у марту 2014. године у дуелу са словеначком екипом „Крка“. Претходне две сезоне играо је са великим успехом за екипу ФМП-а.

Од 2013. године члан је и репрезентативих селекција Србије. Са кадетском је освојио бронзу на ЕП, док је са јуниорском био вицешампион старог континента 2014. године.

Драган Апић је рођен 3. октобра 1995. године у Новом Саду. Игра на позицијама крилног центра и центра. Висок је 206 центиметара. Прве озбиљније кораке правио је у КК Хемофарм (касније Вршац) од 2012-2015. године, а током сезоне 2014/2015 одличним играма зарадио је и место у најбољој петорци КЛС лиге. Након тога прелази у редове ФМП-а за који је наступао претходне две сезоне.

Апић је 2015. године у Италији освојио титулу првака са репрезентацијом Србије Европе за играче до 20 година

Дејан Давидовац је последњи део Звездине слагалице за сезону 2017-2018. Момак који је рођен 17. јануара 1995. године у Зрењанину, један је од ретких играча у овом тренутку у Европи у свом узрасту, који са висином од 203 центиметара „покрива“ чак три позиције: од плејмекера до крила. Поникао је у „Пролетеру“ за који је играо у сезони 2011-2012. Након тога сели се у Вршац, за који је играо до 2015. године. Попут Апића, одличним играма у последњој сениорској сезони обезбедио је место у идеалној петорци шампионата КЛС. Током лета те године, био је члан јуниорске репрезентације Србије за играче до 20 година која је освојила златну медаљу на Евроспком првенству у Италији.

Од 2015. године наступао је за ФМП, и био један од најзаслужнијих за велики успех тима који се прошле сезоне пласирао у саму завршницу Суперлиге.

Потписивањем вишегодишњих уговора Стефана Лазаревића, Дејана Давидовца и Драгана Апића, комплетирана је „слагалица“ КК Црвена звезда мтс која је склапана током лета 2017.године…