Наша Звезда је опет најбоља!

101

Кошаркаши Црвене звезде мтс одиграли су фантастичан меч у Загребу и остварили трећи тријумф у финалној плејоф серији над Цедевитом који им је донео трећи узастопни трофеј АБА лиге – 61:77 (18:22, 21:24, 9:19, 13:12)

Веома одлучни, силно мотивисани и са јасним планом. Тако су изгледали кошаркаши Црвене звезде мтс на гостовању Цедевити у Загребу. Црвено-бели су и овог пута одиграли фантастично у одбрани па домаћин ни у овом мечу није имао решења. На крају, Звезда је славила убедљиво резултатом 61:77 и на тај начин окончала финалну плејоф серију резултатом 3:0.

Циљ је остварен! Црвено-бели су трећу годину узастопно најбољи тим у АБА лиги и у сезони 2017/2018 заузеће своје место у новом издању Евролиге.

Звезда је ушла у меч са много енергије. Одбрана и контрола скока онемогућили су Цедевити да дође до коша три минута па су црвено-бели повели 8:0. Ипак, понајвише захваљујући шуту, мотивисани домаћин се вратио у меч и пришао Звезди. За мирнији одлазак на одмор побринуо се Нејт Волтерс поенима уз звук сирене па је резултат на крају прве деонице гласио 18:22.

Почетак другог периода донео је игру поен за поен, а онда је уследила серија Цедевите 13:6 коју је предводио Марко Томас и донео вођство свом тиму – 33:30. Улазак Диона Томпсона на паркет донео је много енергије Звезди. Био је активан на скоку, одличан у одбрани и веома продуктиван у нападу. На његових шест узастопних поена надовезали су се Дангубић закуцавањем након асистенције Џенкинса, а потом и Симоновић поенима са линије пенала. А, све то из одличне одбране. Звезда је направила серију 10:0 и повратила вођство (33:40).

Занимљиво, тачку и на други период ставио је Нејт Волтерс, али овог пута тројком која је поставила на семафор резултат 39:46 за црвено-беле пред одлазак у свлачионицу.

Почетак другог полувремена је био феноменалан за Звезду. Одбрана је била фантастична, а Томпсон је наставио где је стао погодивши карактерстичан шут са полудистанце. Надовезао се Џенкинс са пет узастопних поена па су црвено-бели стекли највећу предност – 39:53. Одбрана је била задужена за чување предности, а када се поново разиграо Џенкинс предност је само расла. Прво је Звездин бек асистирао за снажно закуцавање Кузмића, а потом погодио тројку. Трећа деоница окончана је резултатом 9:19 и црвено-бели су са залихом од 17 поена ушли у последњи период, али без намере да стану (42:59).

Остатак посла је заиста био рутина. Изабраници Дејана Радоњића нису дозволили апсолутно никакво опуштање, усмерени ка јасном циљу. Одбрана је била на жељеном нивоу, а течан напад је у више наврата чак и повећавао разлику.

Циљ је остварен! Наша Звезда је опет најбоља!

Цедевита – Црвена звезда мтс 61:77 (18:22, 21:24, 9:19, 13:12)

Цедевита: Џејмс 9, Крушлин 5, Катић 12, Бабић 7, Жганец 2, Муса 6, Билан 4 (5ск), Шурна (6ск), Бегић 2, Томас 8.

Црвена звезда мтс: Волтерс 11 (5ск), Томпсон 14, Дангубић 6, Митровић 5 (6ск), Лазић 8, Добрић, Симоновић 13 (5ск), Ракићевић, Џенкинс 8 (8ас), Гудурић 4, Кузмић 6 (5ск).

Претходни текстБоаћи: Победа у важном тренутку
Следећи текстЏенкинс је МВП