Црвено-бели убедљиво до полуфинала плеј-офа

88

Одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале плеј-офа Суперлиге Србије пошто су са 2:0 у четвртфиналној серији савладали крагујевачки Раднички.

Црвено-бели су и у другом мечу четвртинфлане серије, у Крагујевцу, били бољи од Радничког, овога пута резултатом 0:3 (11:25, 19:25, 15:25).

Изабраници Драгана кобиљског су силовито започели меч. На техничком тајм ауту првог сета наши одбојкаши су већ имали убедљиву предност 4:12. Стечено вођство су одржавали све до завршнице када је на сервис линију стао Милутин Нејић. Наш тим је тада нанизао шест поена, са два аса Нејића дошао до 14 сет лопти и другу искористио за вођство – 11:25.

Други сет је био мало узбудљивији. На почетку су се екипе смењивале у вођству, да би Звезда на половини сета повела са 9:12. Серијом од 1:5 и блоком Вука Милутиновића црвено-бели су повели са 11:17. Међутим, домаћи се нису предавали и са пет узастопних поена смањили су заостатак на 16:17. Наша екипа је поново успела да резултатски „побегне“ ривалу (17:20), а у самој завршници са четири узастопна поена, последња два освојио је Александар Благојевић, дуплирано је вођство – 19:25.

На почетку трећег периода игре после уводног вођства Црвене звезде (2:6) Раднички је пришао на 7:8. До техничког тајм аута црвено-бели су повећали на 8:12. Недуго затим, са три везана поена било је 9:15 за наш тим. Уследио је тајм аут Срећковића који је успео да консолидује свој тим. Нанизали су четири поена и смањили Звездино вођство на 13:15. Међутим, наша екипа је до краја сета дозволила домаћину још само два поена, а Филип Самарџић је ставио печат на Звездину победу у четвртфиналу – 15:25.

У полуфиналу плеј-офа Суперлиге Србије Црвена звезда ће играти против Новог Пазара који је са две победе у четвртфиналу елиминисао Ниш. Одбојкаши Новог Пазара имаће предност домаћег терена, а полуфинална серија игра се на три победе.

РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (11:25, 19:25, 15:25)
Крагујевац – Спортска хала Језеро. Судије: Ђорђе Зеленовић и Саво Ковачевић. Трајање меча: 65 минута.
РАДНИЧКИ: Срећковић, Гоић 4, Жугић, Вуловић 13, Стоковић 1, Чедић 8, Опачић 2, Пантовић (либеро), Крстић 2. Нису играли: Матић, Протић, Пантелић. Тренер: Предраг Срећковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Самарџић 7, Машуловић 7, Милутиновић 3, Нејић 8, Мунћан 1, Благојевић 16, Вељовић 4. Нису играли: Шкрбић, Петровић, Гмитровић, Штавлић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстДоналд: Сјајна увертира за Русе
Следећи текстЦрвена звезда на SportBizz конференцији