Кузмић МВП Евролиге у јануару

44

Серија од седам узастопних евролигашких победа Црвене звезде мтс пропраћена је и индивидулним признањем које је стигло са адресе Евролиге за центра црвено-белих Огњена Кузмића.

Кошаркаши Црвене звезде мтс успели су нешто што никоме није успело у овој сезони Евролиге, везали су седам узастопних победа. У том тријумфалном низу истицали су се готово сви играчи што се показало и као највећи квалитет црвено-белих. Тимска игра и јака одбрана подигли су ниво игре сваког појединца на виши ниво.

С тога, не чуди и да је на индивидуалном плану стигло признање и то из Евролиге. По избору најелитнијег европског такмичења, најкориснији играч месеца јануара је Огњен Кузмић. У првом месецу ове календарске године сјајни центар је бележио сјајне партије, а поред одличног статистичког учинка плениле су и потези које статистика не открива. У сјајној серији победа Кузмић се носио са центрима препуним евролигашког искуства, а ако се само ослонимо на јануар то су Јудо, Цирбес, Ајверсон, Јавтокас, Бурусис, Војтман, Барњани и други. Никако не треба заборавити и феноменалан допринос Огњена Кузмића у одбрани која је у јануару у Евролиги примала просечно само 67,2 поена.

Све наведено јасно показује да је у жестокој конкуренцији најбољих европских играча заслужено однео ласкаво признање МВП-ија за јануар. И то у месецу у ком је одиграно чак пет рунди најјачег европског такмичења.

Претходни текстРичмонд Боаће потписао!
Следећи текстЗвездина савршена година