Јовић поново “дежурни кривац“ (ВИДЕО)

84

Плејмејкер Црвене звезде мтс Стефан Јовић имао је веома запажену улогу у великој победи над Макабијем у Тел Авиву. Сјајна партија била је повод да се Јовић по трећи пут ове сезоне нађе у занимљивој Евролигиној рубрици “The Usual Suspects“.

Кошаркаши Црвене звезде мтс налазе се у невероватној серији победа. У АБА Лиги не знају за пораз у претходних 19 утакмица, а са друге стране Звезда је нанизала и пет победа у Евролиги и сада се са скором 10-8 налази на високој седмој позицији.

Док су последње припреме у току за меч против Басконије у Виторији, признање из Евролиге је стигло на адресу црвено-белих. Награду за сјајну утакмицу и фантастичан учинак у завршници утакмице против Макабија добио је Стефан Јовић. Он је погодио тројку, а потом и улаз, а онда одлично разиграо Кузмића. Све то у последња четири минута утакмице када се меч ломио.

Из Звездиног табора се увек истиче да је тим на првом месту, а без сјајног тимског духа пет чудесних победа у најјачем клупском такмичењу не би биле оствариве. У таквом успостављеном систему сваки играч искочи по некада. Специјализовани портал „Eurohoops“, партнер Евролиге, уврстио је Јовића у идеалну петорку 18. кола у којој су се нашли још и Нандо Де Коло, Крунослав Симон, Треј Томпкинс и Витор Фаверани.

У недељној рубрици “The Usual Suspects“ која одише мотивима из чувеног филма, уврштавање Јовића у идеалан тим 18. кола објашњено је на следећи начин:

„Било је питање времена када ће поново бити ухапшен (алудира се на то да се Јовић већ налазио у тиму недеље). Клан Црвене звезде мтс из Београда тражен је широм Европе и он је био у рукама власти већ три пута претходне године. Очигледно је да се Јовић налази на високом положају у српској организацији и то је пут у Израел доказао још једном. Против Макабија био је немилосрдан са 14 поена, седам асистенција и три скока. Израелци су остављени смртно рањени и нико не зна из ове тачке гледишта да ли могу да се опораве.“

Претходни текстБожовић: Појачања ће бити права
Следећи текстПродаја карата за ПАО од среде