Звездина „десетка“ против НС Старса

88

Хокејаши Црвене звезде савладали су НС Старс резултатом 10:0 (0:0, 8:0, 2:0), у утакмици број 11. Првенства Србије, играној у недељу у леденој дворани „Пионир“.

После тронедељне празничне паузе у недељу је настављено је утакмицом Црвена звезда – НС Старс, а попут првог меча два клуба у Новом Саду, ни у овом сусрету није било много неизвесности. Тачније, она је трајала отприлике до средине утакмице када је кренуо незадржив налет црвено-белих који су до тада стечено вођство од 1:0 за мање од три минута, са пет везаних погодака, претворили у пола туцета голова у мрежи новосадског клуба. Звезда је против тада већ уморног ривала (НС Старс у Београд допутовао са само 11 играча) у серији давала голове, па је само у другом периоду постигла чак осам голова.

Београдски клуб је до победе „хет-триком“ водио руски интернационалац Александар Зубрицки, сада већ убедљиво први стрелац, асистент и поентер лиге са по 10 голова и асистенција на пет мечева. Заједно с њим на челу листе асистената је и Белорус Михаил Бухкин који је до тог резултата стигао захваљујући чак четири забележене асистенције на овом сусрету, уз два постигнута гола. Два гола постигао је и млади Марко Драговић, који се само дан раније у Београд вратио са бронзаном медаљом освојеном на СП до 20 година у Логроњу, а одличну форму потврдио је и у дуелу са НС Старсом. Поред поменуте тројице, у стрелце су се још уписала још двојица бронзаних „Орлића“ Милош Николић и Филип Пајевић, као и још један руски интернационалац Марк Сољанкин-Пастернак.

На голу нашег тима несавладани су остали некадашњи белоруски репрезентативац Витали Белински (11 одбрана за 36 минута) и Југ Митић (пет одбрана за 24 минута), најбољи голман тек завршеног Светског првенства у Шпанији. На другој страни, поред десет примљених голова, Федор Араницки забележио је 25 одбрана.

Црвена звезда је овом победом засела сама на чело табеле са 15 бодова из шест утакмица, Партизан је други са 12, Војводина трећа са шест освојених бодова, док је НС Старс и даље на зачељу са -1 бодом.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НС СТАРС 10:0 (0:0, 8:0, 2:0)
Београд – Ледена дворана „Пионир“. Судије: Александар Ђокић и Давор Богдан. Казне: Црвена звезда 22 минута, НС Старс 24 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Белински (11 одбрана), Митић (5 одбрана), Јешић, Николић 1, Пајевић 1, Сољанкин-Пастерњак 1(2ас), Живић (2ас), Анђелковић (2ас), Бухкин 2(4ас), Даниел (1ас), М. Драговић 2, Гачић, Ивковић, Таракан, Вуковић (2ас), Зубритски 3(1ас).
НС СТАРС: Араницки (25 одбрана), Ајдуковић, И. Мирковић, Баста, Коларић, Машић, Ф. Мирковић, Д. Пајић, С.Пајић, Радосављевић, Виторовић.

Претходни текстРадоњић: Приоритети се не мењају
Следећи текстПрви меч у 2017, Звезда у Врбасу