Звезда шампион Србије у мушкој и женској сабљи

201

Протеклог викенда одржано је сениорско првенство Србије на коме су наши такмичари освојили две екипне шампионске титуле, а шампионка Србије у појединачној конкуренцији постала је Марија Ковачевић у дисциплини флорет.

Први дан сениорског првенства Србије које је одржано у сали СД Црвена звезда је прошао у сабљашкој доминацији МК Црвена звезда у екипној конкуренцији. Мушка и женска екипа МК Црвена Звезда постале су прваци Србије победивши у финалима БМК и Спартак са 45:18 и 45:32. Мушка екипа наступила је у саставу Данило Четић, Петар Поповић, Владимир Черницин и Виктор Голубовић а женска у саставу Светлана Вишњић, Сара Матовић и Соња Штиклица.

У појединачној конкуренцији Сара Матовић и Владимир Черницин су освојили треће место, а Данило Четић друго место. Поред поменутих наступили су још Небојша Срећковић, Филип Матовић, Виктор Голубовић, Борис Конфорти, Соња Штиклица.

У Дисциплини флорет наше екипе у саставима Борис Конфорти, Лука Штиклица, Владимир Пелексић и Аца Јовановић (мушка) и Љубица Бранковић, Марија Ковачевић, Анђела Костић и Нађа Пелексић (женска) освојиле су друга места.

У појединачној конкуренцији првак Србије постала је Марија Ковачевић, друго место освојила је Љубица Бранковић, а трећи је био Лука Штиклица. Поред поменутих наступили су још Виктор Влајић, Владимир Пелексић, Борис Конфорти, Аца Јовановић, Анђела Костић, Нађа Пелексић.

Другог дана сениорског првенства Србије одржана су такмичења у дисциплини мач.

У екипниј конкуренцији наша женска екипа (Александра Јевремовић, Данијела Илић, Марија Ковачевић и Зорана Јовановић) освојила је друго место. Мушка екипа (Данило Четић, Виктор Влајић и Борис Конфорти) била је трећа.

У појединачној конкуренцији Данило Четић је био трећи.

У појединачној конкуренцији наступили су још Марко Дашић, Ивица Субић, Виктор Влајић, Петра Гамбирожа, Александра Којић, Александра Јевремовић, Данијела Илић, Марија Ковачевић и Зорана Јовановић.

Претходни текстБронза за Цвијетића и Лазовића на ЕП за јуниоре
Следећи текстЈуниорке Звезде вицешампионке Србије