Бронза за Цвијетића и Лазовића на ЕП за јуниоре

60

Четверац без кормилара у саставу Никола Цвијетић, Лазар Лазовић (Црвена звезда), Марко Ристић и Зоран Рајић (Смедерево) освојили су бронзану медаљу на Европском првенству за јуниоре које се одржава у Чешком граду Рачице. У великом финалу наша посада је постигла одличан резултат 6:24,525.

Српско веслање наставило је низ одличних резултата на међународној сцени. На Европском првенству за јуниоре, које је у недељу 24. маја 2015, завршено у чешким Рачицама четверац без кормилара Никола Цвијетић, Лазар Лазовић, Марко Ристић, Зоран Рајић освојио је бронзану медаљу у конкуренцији 13 најбољих чамаца Старог континента. У великом финалу наша посада је постигла одличан резултат 6:24,525. Злато је припало Швајцарској (6:21,861), сребро Румунији (6:23,416), а далеко иза освајача медаља кроз циљ су прошли чамци Италије (6:29,381), Чешке (6:32,762) и Бугарске (6:43,676).

Од веслача Црвене звезде, боје Србије су бранили Никола Цвијетић и Лазар Лазовић у комбинованом четверцу са веслачима Марком Ристићем и Зораном Рајићем из ВК Смедерево, а после више од 30 година наступио је и Звездин осмерац на једном великом такмичењу, а то су: Вељко Миловановић, Лука Лазаревић, Душан Костић, Лука Ристић, Милош Милићевић, Алекса Поповић, Радош Милићевић, Алекса Ивковић и кормилар Матеј Миленковић.

Претходни текстПораз црвено-белих у Куршумлији
Следећи текстЗвезда шампион Србије у мушкој и женској сабљи